Rukomet

Pipo pao u Poljskoj

Ivana Strahija • subota, 16.02.2008.

U uzvratu osmine finala Challenge kupa naši predstavnici nisu uspjeli sačuvati prednosti iz prvog susreta. Iz elitnog je europskog natjecanja Perutnina Pipo IPC ispala porazom 27:34.

Chrobry Glogow – Perutnina Pipo IPC 34:27 (14:14)

Challenge kup, osmina finala, uzvrat
Suci: Mayeusk, Tereschenckov (Bjelorusija)

Chrobry Glogow: Nyckowiak 5, Paluch 2, Switala 3, Szymlyslik 7, Piwko 9, Klosowski 7, Piotrowski, Luczyk 1, Fabiszewski, Piton, Wita, Luczyk, Jasinski

Perutnina Pipo IPC: Bagarić 5, Arnaudovski 4, Raković 1, Varga 5, Lesjak 4, Mesarić 6, Ćavar 1, Balog, Vidaković, Turk, Krajner, Herman

Obrane
Chrobry Glogow: Musial 2, Zapora 8
Perutnina Pipo IPC: Šego 7, Lončar 2

Sedmerci
Chrobry Glogow: 2/3
Perutnina Pipo IPC: 3/3

Prvo je poluvrijeme i onima skeptičnima u uspjeh Čakovčana dalo nadu da bi sastav iz Hrvatske mogao proći u četvrtfinale. Gosti naime dominiraju parketom u Glogowu, odlični su Varga i Mesarić, pa Perutnina u 25. minuti ima odličnih +3 (13:10). Obrana Čakovčana Poljacima ne daje "disati", pa su inače raspoloženi rukometaši Chrobryja sramežljivi s pogocima.

U posljednjih pet minuta ipak pada koncentracija naših rukometaša, i Poljaci izjednačuju na 14:14.

U drugom dijelu potpuna propast rukometaša iz Hrvatske. Primijenivši isti recept kao i u utakmici u Čakovcu, Poljaci stavljaju flaster na Bagarića, dok petorka na liniji čvrsto odsijeca sve prilaze golu. Odličan je i vratar Zapora, dok naši Šego i Lončar kao da zaboravljaju odraditi svoj posao.

Brzo Poljaci dolaze do značajnije prednosti, koju, za razliku od Čakovčana, znaju zadržati.

Nakon utakmice trener Canjuga nije krio razočaranje suđenjem. Slično mišljenje dijeli i ostatak čakovečke ekspedicije u Glogow, pa su tako nabrojili popis grijeha bjeloruskog sudačkog para Mayeusk / Tereschenckov: 20-tak lopti suci su u drugom dijelu dali Poljacima, tolerirali su im korake, obranu iz prostora te grube prekršaje nad Mesarićem, koji je jedva napustio parket čitav.

Unatoč (nesportskom) suđenju, Čakovčani su ipak naišli na boljeg protivnika, i unatoč željama, ispali iz Challege kupa. Mogli su, i trebali, u Čakovcu ubilježiti bolji rezultat, jer su na domaćem terenu očito mnogo srčaniji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!