Rukomet

Lokosice ispustile Krim, svi naši poispadali

Branko Barić • nedjelja, 17.02.2008.

Malo tko je vjerovao da Lokomotiva ima ozbiljnu priliku protiv Krima nakon minus šest u prvom susretu osmine finala Kupa pobjednica kupova, a one su na kraju imale u rukama prolaz u četvrtfinale. Nažalost ispustile su ga i tako završile svoju europsku priču za ovu godinu. Isto kao i svi ostali naši predstavnici koji su danas istrčali na parket...

Da Lokosice ozbiljno namjeravaju pmrsiti račune favoriziranom Krimu dalo se naslutiti već u samom startu nako što su povele s 5:0. Sjajno su u tom razdoblju igrale Nikica Pušić i Antoneta Peraica koje su odvele Zagrepčanke na odmor s velikih 19:10. Prednost od devet golova održavala se još početkom nastavka, no onda Krimovke, nošene velikom podrškom bučnih slovenskih navijača koji su doputovali u Zagreb, znatno pojačale tempo i polako počele smanjivati ti razliku.

Slika 1 od 2.
Foto: Kristijan Komarica

U 50. minuti rezultat je 27:24 za domaće i četvrtfinale se čini sve dalje, no djevojke Josipa Šojata još se ne predaju i dolaze do 30:25. U posljednjoj minuti Marija Zeljko, koja je solidno zamijenila ozlijeđenu Jelenu Grubišić, bilježi i svoju desetu obranu kojom omogućava posljednji napad Lokosica za prolaz dalje. Nažalost, on je ostao neiskorišten, pa rukometašice Lokomotive još jednom ostaju za gol kratke u knock-out europskim utakmicama.

Vezane vijesti

Pušić i Peraica najefikasnije su bile u domaćim redovima s po šest pogodaka, dok je Tea Lovrić dodala pet. Slovensku ekipu je predvodila Vergeliuk-Strile sa šest postignutih golova.

Slika 2 od 3.
Foto: Kristijan Komarica

Rukometašice Trešnjevke u Dijon su donijele minimalnu prednost od jednog pogotka koju je trebalo obraniti u uzvratnom susretu osmine finala Challenge kupa. To im nažalost nije pošlo za rukom jer su iskusne Francuskinje slavile s 32:26 i prošle dalje.

Moslavina je imala zadatak časno se na svom parketu oprostiti od Europe, budući da je u prvom susretu osmine finala muškog Challenge kupa u Resiti poražena s nedostižnih 40:26. Može se reći da je zadatak ispunjen, jer su Kutinjani ubilježili pobjedu 36:34 protiv prošlogodišnjih osvajača ovog natjecanja.

Osijek je poražen i u drugom susretu u Kopenhagenu od domaćeg Handbolda. Danci su ovog puta slavili s 32:24 i tako potvrdili plasman u četvrtfinale Kupa EHF.

Kup pobjednica kupova, osmina finala, uzvratni susret: Lokomotiva – Krim Mercator 30:25 (19:10)

Challenge kup (Ž), osmina finala, uzvratni susret: Cercle Dijon Bourgogne – Trešnjevka 32:26 (16:12)

Challenge kup (M), osmina finala, uzvratni susret: Moslavina – Sport Resita 36:34 (12:17)

Kup EHF, osmina finala, uzvratni susret: Handbold Kopenhagen – Osijek Elektromodul 32:24 (14:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!