Košarka

Asvel sustigao Nancyja na vrhu

Branko Barić • nedjelja, 17.02.2008.

Težak posrtaj Nancyja u 18. kolu francuske LNB lige iskoristio je Asvel za potpuno poravnanje na vrhu tablice. Iznenađujuće je bodove prosuo i Roanne, i to od Heyeres-Toulona za koje je svih 40 minuta odigrao Zadranin Hrvoje Perinčić...

Priča kola je velika pobjeda Strasbourga protiv vodeće momčadi prvenstva. Do poluvremena, koje je okončano rezultatom 48:43 za domaćine, ništa nije izgledalo suviše alarmantno za Nancy. No kada je momčad Erica Girarda u trećoj dionici napravila 31:15, bilo je jasno da gosti neće pamtiti po dobrom ovu subotu. Sjajna igra Strasbourga nastavila se i u posljednjih deset minuta igre i rezultat toga je konačnih 98:73. Iz mnoštva raspoloženih igrača iz njihovih redova valja izdvojiti Eddija Shannona koji je ubacio 20 koševa, te Aarona Pettwaya s učinkom od 16 poena i 13 skokova.

Sjajnom igrom Toulon je na svom parketu bez šansi ostavio jakog Roannea. Domaćini su kontrolirali susret od prve do posljednje minute, te s rezultatom 84:75 stigli do svoje devete pobjede u prvestvu. Najbolji strijelac susreta bio je Laurent Legname koji je ubacio pet trica iz sedam pokušaja za ukupnih 19 poena, a sjajan je bio i Vincent Masingue s 18 poena i 13 skokova. U veliku predstavu domaćih sjajno se uklopio i Perinčić koji je jedini odigrao svih 40 minuta i za to vrijeme ubacio 15 koševa i uhvatio šest skokova. Najbolji na drugoj strani bio je Marc Salyers s 15 poena.

Momčad Choleta nije imala mnogo vremena da proslavi prošlotjedno osvajanje Liga kupa i već ovog vikenda čekalo ih je neugodno gostovanje u Dijonu. Nakon iznimno neizvjesne završnice slavili su sa 81:80, a najzaslužniji za to su Nando De Colo i Alan Wiggins koji su ubacili po 17 poena.

Kiks Nancyja objeručke je prihvatio Asvel koji se pobjedom u gostima protiv Gravelinesa dokopao vrha tablice. U konačnih 90:81 najistaknutiji su bili Lamayn Wilson s 21, te Chevon Troutman i Robert Conley s po 20 pogodaka.

Le Mans je zadržao treću poziciju uvjerljivo svladavši Pau Ortheza. Iako su domaćini na poluvremenu čak i vodili sa sedam razlike, momci Vincenta Colleta pojačali su ritam u drugom dijelu i odjurili do konačnih 81:64. Raviv Limonad ubacio je 14 pogodaka, a Alain Koffi dodao je 13 uz 11 skokova.

LNB, 18.kolo, rezultati: Dijon – Cholet 80:81, Strasbourg – Nancy 98:73, Chalon – Clermont 95:80, Orleans – Le Havre 79:86, Pau-Orthez – Le Mans 64:81, Hyeres-Toulon – Roanne 84:75, Gravelines – Asvel 81:90, Paris – Vichy 55:70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!