Ostali sportovi

Valujev slomio Ljakoviča i izaziva Čagajeva

Maja Giljanović • nedjelja, 17.02.2008.

Nekadašnji prvak u WBA kategoriji, Zvijer s Istoka Nikolaj Valujev jednoglasnom je odlukom sudaca protiv Sergeja Ljakoviča izborio prigodu da u revanšu s Ruslanom Čagajevim nakon godinu dana vrati pojas...

34-godišnjak (visok 2.16) je u Nürnbergu doslovce pojeo tri godine mlađeg Bjelorusa uništivši nekadašnjeg prvaka po WBO verziji (od travnja 2006. protiv Lamona Brewstera do studenog '06. i knockouta u posljednjoj sekundi borbe protiv Shannona Briggsa) lijevim direktima. Kad je u osmoj rundi još ubacio i pokoju kombinaciju direkt-kroše trener nemoćnog Ljakoviča je umalo bacio ručnik, međutim, pričekalo se da na koncu suci s dvaput po 120-108 odnosno 120-107 presude na stranu Valujeva.

Zatvorenog lijevog oka Ljakovič je priznao: "Bio sam naprosto nemoćan. Nikolaj je iskoristio sve svoje prednosti dok ja sam nisam imao svoj dan", a Valujev je prisnažio: "Veoma sam zadovoljan borbom i smatram da smo dosta napredovali. Ruslane, čuvaj leđa!", najavio je skorašnji napad na naslov prvaka.

Uzbekistanac je inače Valujeva zaustavio u pohodu na slavni niz Rockyja Marciana uzevši mu pojas u travnju prošle godine i nanijevši mu prvi poraz nakon savršenog skora od 46 pobjeda (34 KO-om), nadomak legendarnog svjetskog prvaka od 1952. do '56. (49-0-0, 46 KO-a) i jedinog teškaša u povijesti umirovljenog bez profesionalnog poraza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!