Tenis

Favorit protiv kvalifikanta

Ivor Krapac • nedjelja, 17.02.2008.

Završni dvoboj ovogodišnjeg izdanja ATP turnira u Delray Beachu odigrat će glavni favorit i najveće iznenađenje tjedna na Floridi. Prvi nositelj James Blake obavio je ono što se i očekivalo protiv Robbyja Gineprija, dok je japanski kvalifikant Kei Nishikori slavio u velikom polufinalnom "trileru" protiv Sama Querreyja...

Mladi Japanac spasio je četiri meč-lopte na putu do 4:6, 6:2 i 7:6(7) protiv trećepostavljenog Querreyja, sve četiri u tie-breaku odlučujućeg seta. Amerikanac je vodio sa 6:3 i 7:6, no nije uspio dovršiti posao.

18-godišnji Nishikori, trenutno tek 244. na Entry listi, ovime je postao prvi japanski finalist nekog ATP turnira nakon Shuza Matsuoke u Queen's Clubu u lipnju 1992. Matsuoka je ujedno i posljednji japanski pobjednik na ATP Touru, uz naslov u travnju 1992. u Seoulu, a Nishikori će za takav doseg u nedjelju morati preko prvopostavljenog Jamesa Blakea.

Glavni domaći adut slavio je u američkom polufinalnom ogledu sa 6:4 i 6:4 protiv Robbyja Gineprija, koji je propustio rani break prednosti u oba seta.

Drugi američki "reket" se vratio i prošao uz break u desetom gemu prvog i drugog, izborivši svoje drugo uzastopno finale ovog turnira. Prošle godine ga je u borbi za naslov iznenadio Xavier Malisse, a nedjeljni poraz bio bi još veće iznenađenje.

ATP Delray Beach, 16.2.2008., polufinale: Blake (SAD, 1) - Ginepri (SAD, WC) 6:4, 6:4, Nishikori (Japan, Q) - Querrey (SAD, 3) 4:6, 6:2, 7:6(7).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!