Rukomet

28. ožujka biti ili ne biti

Ivan Ambroš • nedjelja, 17.02.2008.

Nakon brojnih pretumbavanja i izmjena, IHF je konačno odredio sudionike, datume i mjesta odigravanja kvalifikacijskih skupina rukometašica za odlazak na Olimpijske igre u Peking. Kako je već od prije bilo poznato Hrvatice su dobile najtežu „rumunjsku“ skupinu, gdje će se za prva dva mjesta boriti protiv Rumunjki, Poljakinja, ali i Obale bjelokosti, koju je IHF u posljednji trenutak zamijenio s Japanom...

Hrvatska će tako u Bukureštu od 28. do 30. ožujka pokušati osvojiti prva dva mjesta u drugoj kvalifikacijskoj skupini. Iako je već od prije poznato da su Rumunjke veliki favorit za prvo mjesto i da će se borba za drugo mjesto voditi između Hrvatske i Poljske, zamjenom Japana i Obale bjelokosti dodatno je olakšan posao našim rukometašicama. Naime, Obala bjelokosti nikada nije pobijedila jednu europsku ekipu, pa je apsolutni outsider u ovoj skupini.

Hrvatska ženska reprezentacija će svoju misiju započeti utakmicom s Poljakinjama, zatim s Rumunjkama, dok će treći dan biti odigran susret s izabranicama Obale bjelokosti. Najzanimljivija utakmica turnira koja će po svemu sudeći odlučiti drugog putnika u Peking, igra se već prvi dan između Hrvatske i Poljske. To svakako nije u skladu sa željama hrvatskog i poljskog stručnog vodstva koji bi zasigurno bili sretniji da se ta važna utakmica igra drugi ili treći dan turnira.

U Leipzigu će se u prvoj kvalifikacijskoj skupini boriti: Njemačka, Španjolska, Švedska i Kuba, a u Nimesu u trećoj kvalifikacijskoj skupini: Francuska, Mađarska, Japan i Kongo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!