Zimski sportovi

Svendsen nadsprintao Björndalena

Maja Giljanović • nedjelja, 17.02.2008.

Emil Hegle Svendsen po drugi je put u tri dana pobijedio mentora, legendarnog Ole Einara Björndalena i okitio se trećim odličjem Svjetskog prvenstva u švedskom Ostersundu...

Norveški su dvojac nakon 15 kilometara duge utrke na koncu odijelile sićušne četiri stotinke, a obojica su u posljednja tri kilometra ušla s po jednim promašajem potom se do kraja izmjenjujući u vodstvu. 12 godina mlađi Svendsen 34-godišnjoj se legendi i financijeru samih početaka njegove karijere odužio ispred nosa mu uzevši 11. zlato kojim bi srušio rekord Nijemca Franka Lucka. Bronce i svog ukupno četvrtog odličja osvojenog u Ostresundu se s 25 sekundi zaostatka za pobjednikom domogao Rus Maksim Čudov.

Njemačka je, pak, štafeta 4x6 kilometara u sastavu Martina Glagow, Andrea Henkel, Magdalena Neuner i Kati Wilhelm, osobito motivirana zlogukim šaputanjima o dopingu, obranila prošlogodišnji naslov ostavivši na drugom mjestu Ukrajinu (Jakovljeva, dvije Šemerenko i Kvostenko) i Francusku na trećem. Njemice su inače zadržale auru nepobjedivosti: svih pet ovogodišnjih štafeta Svjetskog kupa je, naime, pripalo upravo novim-starim svjetskim prvakinjama.

Biatlonci, masovni start 15 km:
1. Svendsen (Norveška) 36:12.6 (1 promašaj)
2. Björndalen (Norveška) +0.04 (1)
3. Čudov (Rusija) +24.9 (3)

Biatlonke, štafeta 4x6 km:
1. Njemačka 1:10.12.6 (1 promašaj/9 ekstra metaka)
2. Ukrajina +30.9 (0/4)
3. Francuska +1:35.7 (2/13)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!