Košarka

Katastrofa Hrvata u Italiji

Ivana Spahija • nedjelja, 17.02.2008.

Susreti 23. kola talijanske košarkaške lige nisu bili sretni za hrvatske predstavnike. Repešina Lottomatica Roma poražena je na gostovanju kod Pierrela u Capo d'Orlandu, a unatoč pobjedi svog Air Avellina, Nikola Radulović ostvario je vrlo loš učinak...

Lottomatica je poražena na gostujućem terenu, momčad Pierrela upisala je pobjedu rezultatom 82:71. Roko Ukić nije nastupio u momčadi Lottomatice. Nakon prvih deset minuta, Lottomatica je imala vodstvo od dva poena (16:18), a na odmor su Rimljani otišli pri +6 (34:40).

Pred kraj treće četvrtine domaćini su uspjeli dostići vodstvo Lottomatice te je rezultat iznosio 54:54. U posljednjoj su četvrtini gosti poveli s 59:61 zahvaljujući košu Hawkinsa, ali su domaćini preokrenuli rezultat i upisali konačnu pobjedu. Prvo ime susreta je David Hawkins iz Lottomatice, ubacio je 19 poena uz dva skoka i pet asistencija, dok se iz pobjedničke momčadi najviše istaknuo Rolando Howell sa 16 postignutih poena.

U vrlo neizvjesnoj utakmici, košarkaši Benettona upisali su pobjedu na gostovanju kod Tisettante u Cantuu, momčad iz Trevisa slavila je rezultatom 72:74. Gosti iz Trevisa su na poluvremenu imali pet poena prednosti (45:50), ali je treća četvrtina okončana izjednačenim rezultatom (54:54). Izjednačeno je bilo i četiri minute prije kraja (65:65), kada je Mario Austin donio Benettonu prednost od 65:67 te su gosti identičnom razlikom na kraju uzeli i pobjedu. Tisettanti nije pomoglo ni 29 poena odličnog Geralda Fitcha, dok je pobjedi Benettona najviše pridonio Lionel Chalmers sa 16 postignutih poena.

Pobjedu na gostujućem terenu upisala je i momčad Air Avellina, pobjednici talijanskog kupa u Bielli su svladali Angelico rezultatom 71:82. I ovaj je susret bio prilično izjednačen, a gosti iz Avellina najveću su razliku ostvarili upravo u poljednjoj četvrtini koja im je donijela i pobjedu. Nikola Radulović nije briljirao u dresu pobjedničke momčadi, za 26 minuta provedenih na parketu ostvario je učinak od sedam skokova i jedne asistencije. Pobjedi Air Avellina najviše je pridonio Alex Righetti sa 17 ubačenih poena uz pet skokova.

U gostima je uspješna bila i vodeća momčad prvenstva, Montepaschi iz Siene je u Milanu deklasirao momčad Armani Jeansa rezultatom 67:90. Utakmica je praktički riješena već u prvoj četvrtini, u kojoj su košarkaši Montepaschija odmaknuli na +18 (15:33), a do kraja susreta jedino je pitanje bilo s kolikom će razlikom gosti iz Siene potopiti domaćine. Prvo ime susreta je Ansu Sesay iz Armani Jeansa, postigao je 24 poena uz četiri skoka i jednu asistenciju. Iz redova pobjedničke momčadi najbolji je bio Ksistof Lavrinovič s 18 ubačenih poena uz sedam skokova i jednu asistenciju.

Jedno od iznenađenja ovog kola priredili su košarkaši Eldo Napolija koji su na domaćem terenu došli do pobjede nad La Fortezzom iz Bologne, bilo je 84:76 za domaćine. Utakmicu su bolje otvorili gosti iz Bologne, koji su nakon prvih deset minuta imali šest poena prednosti (17:23), ali su domaćini na odmor otišli s pola koša prednosti (42:41). Furiozan nastavak domaćinima je donio +18 na kraju treće četvrtine (73:55), a do kraja su gosti iz Bologne uspjeli tek ublažiti poraz. Pobjedi momčadi iz Napulja najviše je pridonio Chris Monroe, ubacio je 21 poen kojima je pridodao tri skoka i isto toliko asistencija.

Tijesnu pobjedu na domaćem terenu ostvarila je momčad Upim Bologne, koja je rezultatom 85:81 svladala Cimberio iz Varesea. Gosti su na kraju druge četvrtine imali sedam poena prednosti (36:43), a u nastavku su košarkaši iz Bologne uspjeli izjednačiti na 45:45. Tada je Davide Lamma pogodio tricu za vodstvo Upima od 48:45, i od tog trenutka gosti nikako nisu ugrozili vodstvo domaćina. Pobjedi Upim Bologne najviše je pridonio raspoloženi Stefano Mancinelli s 26 ubačenih poena uz šest skokova i jednu asistenciju.

Tijesno je bilo i u Pesaru, gdje je Premiata na gostovanju kod Scavolinija upisala pobjedu rezultatom 88:91, a junak utakmice je Luca Vitali, koji je svojom tricom u posljednjim trenucima utakmice donio pobjedu gostima iz Montegranara. Prvo ime susreta je Sharrod Ford iz pobjedničke momčadi, postigao je 26 poena kojima je pridodao čak 12 skokova. Od domaćina, najbolji je bio Keydren Clark s 23 ubačena poena uz pet skokova i jednu asistenciju.

Lega A Basket, 23. kolo: Tisettanta Cantu - Benetton Treviso 72:74, Angelico Biella - Air Avellino 71:82, Armani Jeans Milano - Montepaschi Siena 67:90, Eldo Napoli - La Fortezza Bologna 84:76, Upim Bologna - Cimberio Varese 85:81, Scavolini Spar Pesaro - Premiata Montegranaro 88:91, Legea Scafati - Snaidero Udine 86:82, Siviglia Wear Teramo - Solosonica Rieti 91:82, Pierrel Capo d'Orlando - Lottomatica Roma 82:71.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!