Tenis

Talijanka se nagradila

Tea Lokas • nedjelja, 17.02.2008.

U finalu 200 tisuća dolara vrijednog turnira u čileanskom Viña del Maru slavila je očekivano prva nositeljica, Flavia Pennetta. Iako je do petog naslova u karijeri došla predajom osme nositeljice, pobjeda je i očekivano i zasluženo došla u ruke Talijanke koja je na turniru najviše pokazala...

Flavia je impresivnim pobjedama došla do finala u kojem je slavila u prvom setu te vodila u drugom rezultatom 5:4. Tada je došlo do uganuća gležnja njezine protivnice, Čehinje Zakopalove, postavljene za osmu nositeljicu.

Pennetta do finala nije izgubila ni jedan set, a suparnice (redom: Arn, Johansson, Kanepi i Parmentier) u svakom su meču gemove mogle izbrojati na prste. U današnjem je dvoboju sa Čehinjom i ona zatražila liječničku pomoć, i to krajem prvog seta kada joj je promijenjen zavoj na lijevoj nozi.

Mnogo veći problem dogodio se njenoj suparnici kada je kod 5:4 u drugom setu nezgodno uganula gležanj lijeve noge te nakon par trenutaka objavila da ne može nastaviti meč. Talijanka je ovom pobjedom povisila međusobni omjer na 4:1 u svoju korist, i tako sama sebi dala najveći poklon za skorašnji 26. rođendan.

WTA Viña del Mar, finale: Flavia Pennetta (Italija, 1) - Klara Zakopalova (Češka, 8) 6:4, 5:4, predaja Zakopalove.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!