Košarka

Longin i Perković upisali bodove

Sanja Čalić • ponedjeljak, 18.02.2008.

U 20. kolu njemačke lige momčad EWE Basketsa osvojila je nove bodove pobjedom nad Telekom Basketsima kojoj su značajan obol dali i hrvatski igrači Longin i Perković koji je bio najbolji skakač i asistent svoje momčadi...

Momčad EWE Basketsa uspjela je na svom parketu prekinuti niz poraza svladavši Telekom Baskets (86:72) koji su u svojim redovima imali vrlo raspoloženog Davisa (27 poena, tri skoka). Domaći su bolje ušli u susret što se odrazilo i na rezultat te su već na poluvremenu ostvarili prednost od 15 poena. Iako su Telekom Basketsi u drugom dijelu bolje parirali domaćoj momčadi koju je predvodio Paulding (18 poena, pet skokova, tri asistencije), prednost EWE Basketsa nisu uspjeli dostići. Velik su doprinos pobjedi EWE Basketsa dali i Perković (14 poena, sedam skokova i četiri asistencije) i Longin (11 poena, tri skoka, tri asistencije).

Vrlo je malo nedostajalo ratiopharm Ulmu da priredi iznenađenje kola, budući da su na svom parketu pružali vrlo ravnopravan otpor Artland Dragonsima. Sve do posljednje četvrtine u koju su ušli sa sedam poena prednosti, domaći su bili u vodstvu, no u ključnim je trenutcima momčad sa samog vrha ljestvice odigrala bolje te ostvarila važne bodove u utrci za prvu poziciju (84:87). Istaknut je nastup za Ulm imao Gibbs (16 poena, devet skokova), dok je Artland do pobjede vodio Rodgers (21 poen, sedam skokova).

Na krilima izvrsnog Idhibija (24 poena, 18 skokova) Köln 99ersi došli su do pobjede nad Giessen 46ersima (78:67) u susretu u kojem su ključnu prednost ostvarili u trećoj četvrtini limitiravši goste na samo 11 poena. Porazu Giessena pridonio je i nedostatak raspoloženih igrača., tek su Roessler i Umeh bili na kraju dvocifreni.

Nakon prve dvije četvrtine u kojoj nijedna momčad nije uspjela zadržati stečeno vodstvo u svojim rukama, berlinska je Alba u trećoj dionici ostvarila prednost od pet poena koja im je na kraju bila dovoljna za pobjedu nad BG 74 Göttingenom (66:70). Najučinkovitiji igrači Albe bili su Femerling i Jenkins s 14 postignutih koševa, a u redovima je Göttingena to bio Thorpe (18 poena, pet skokova).

Iako je posljednjeplasirana S. City Jena u prvom dijelu susreta vodila vrlo izjednačenu borbu s Walter Tigersima, tricaški vrlo raspoloženi gosti su u nastavku susreta uspjeli prelomiti utakmicu u svoju korist (64:84) u čemu ih je predvodio Nixon (17 poena, jedan skok).

U dvoboju momčadi sa sredine ljestvice do novih bodova stigao je i Bremerhaven koji je na svom parketu svladao NY'er Phantomse (81:72). Ponajprije zahvaljujući Funku (15 poena, šest skokova, tri asistencije) i Haryaszu (13 poena, sedam skokova) domaća je momčad, nakon tri izjednačene četvrtine, u posljednjih deset minuta susreta odigrala bolje i susret zaključila pobjedom.

Usprkos vodstvu TBB Triera na kraju prvog poluvremena, EnBW Ludwigsburg je mnogo bolje odigrao nastavak susreta u kojem je u potpunosti dominirao parketom, na što ukazuje i svega devet postignutih koševa domaćih u posljednjoj dionici (75:99). Svoj veliki obol pobjedi ENBW-a dao je Ross (25 poena, devet skokova), dok je u domaćoj momčadi najraspoloženiji bio Green (18 poena, šest skokova).

Već su od prve četvrtine Dt. Bank Skylinersi počeli velikim koracima graditi prednost protiv digibu Basketsa, te su do poluvremena bili 16 poena u plusu. Nakon te razlike domaća se momčad nije uspijevala rezultatski približiti Skylinersima koji su do kraja susreta svoju prednost i povećali (68:88), a u tome ih je predvodio Evtimov (26 poena, devet skokova).

Iako su Brose Basketsi mnogo lošije ušli u susret od Giantsa iz Leverkusena, momčad iz Bamberga se u drugoj četvrtini probudila te sustigla prednost koju su domaći stvorili u prvoj četvrtini. No Giantsi su i u trećoj dionici dopustili svojim gostima da postignu svega 11 poena čime su u rezultatski neizvjesnoj utakmici ostvarili vrlo značajnu pobjedu (70:68) kojoj je značajan obol dao Nate Fox (17 poena, 11 skokova, pet asistencija).

Njemačka liga, 20. kolo: EWE Baskets – Telekom Baskets 86:72, ratiopharm Ulm – Artland DRagons 84:87, Köln 99ers – Lti Giessen 46ers 78:67, BG 74 Göttingen – Alba Berlin 66:70, S. City Jena – Walter Tigers 64:84, Bremerhaven – NY'er Phantoms 81:72, TBB Trier – EnBW Ludwigsburg 75:99, digibu Baskets – Dt. Bank Skyliners 68:88, Giants Leverkusen – Brose Baskets 70:68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!