Tenis

Karlović čeka Ljubu

Maja Giljanović • ponedjeljak, 18.02.2008.

Hitrom pobjedom nad Olivierom Rochusom drugi se hrvatski reket Ivo Karlović plasirao u osminu finala 824.000 eura vrijednog turnira u Rotterdamu, gdje čeka boljeg iz susreta još jednog našeg bivšeg (?) Davis Cup reprezentativca Ivana Ljubičića i Čeha Tomaša Berdycha...

Karlu je trebalo samo pet minuta preko sat vremena da slavi po prvi put u trećem međusobnom okršaju s omalenim Belgijcem (167 nasuprot Ivinih 208), računajući samo Tour jer su na Challengerima odnosno Futuresima 1:1 (Karlović je pobijedio još prvi put davne 2000.).

Tri uzastopna poraza od 56. igrača svijeta za deset dana 29-godišnjeg su Zagrepčanina, čini se, takla u žicu pa je s krajnje upečatljivih 6:1, 6:2 demolirao dvije godine mlađeg protivnika.

U 12 je servis gemova Karlović odservirao također 12 aseva i unatoč osrednjih 54 % ubačaja prvog servisa i trima break-prilikama Rochusa nijednom nije izgubio vlastiti servis. On je s druge strane iskoristio četiri od izborenih pet šansi, a na koncu jednosmjernost ovog susreta najbolje ocrtava konačan zbroj osvojenih poena: Karlović ih je, naime, osvojio gotovo dvostruko više, njih ukupno 59.

24. igraču svijeta preostaje pričekati srijedu i dvoboj lanjskog finalista Ljubičića (poraženog s 2:0 od Južnog) i Berdycha, inače petog nositelja Rotterdama: ukoliko Ljubo iznenadi 12. igrača svijeta, drugi put će se sučeliti s dojučerašnjim prvim hrvatskim igračem, a Karlović je njihov dosad jedini susret u Nottinghamu 2005. dobio u tie-breaku trećeg seta, dok su, pak, Berdych i Karlović poravnati na 1:1 (drugi, oba lanjska, je Karlov također u odlučujućoj igri trećeg seta).

Rotterdam, 1. kolo:
Karlović (Hrvatska) - O. Rochus (Belgija) 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!