Košarka

Škele potopio Zagrebaše

Kristian Hohnjec • utorak, 19.02.2008.

Košarkaši Zagreb Croatia osiguranja poraženi su u prvom susretu četvrtfinala Fibinog Eurocupa. Barons je u Rigi zadržao prednost domaćeg terena pobijedivši 67:58. Latvijci su ključnu prednost ostvarili početkom posljednje četvrtine, kada je briljirao Armands Škele....

Odlični Armands Škele (25 koševa), slab skok i problemi s osobnim pogreškama Ante Tomića glavni su razlozi poraza Zagrebaša u Rigi. Iako su u prvom poluvremenu igrali veoma solidno, igrači Željka Pavličevića na kraju su poraženi s uvjerljivih 67:58.

Dobre dionice Vladovića i Simona donijele su Mravima +8 u završnici prvog poluvremena, da bi domaćin do odlaska u svlačionice smanjio na 29:33. Barons je bolje otvorio nastavak. Prvenstveno zahvaljujući Alexanderu (10 koševa, 10 skokova) došli su do 44:39 sredinom treće četvrtine. Nekoliko dobrih minuta s klupe je odigrao Petar Babić, ali nespretnost u posljednjih 30 sekundi treće dionice omogućilo je Latvijcima pet neodgovorenih poena i prednost 52:46.

Definitivni odgovor o pobjedniku dvoboja dobili smo u prvih pet minuta posljednjeg perioda, kada je nerješiva enigma za igrače Zagreba bio latvijski reprezentativac Armands Škele. On je sa šest zaporednih koševa odveo Barons na nedostižnih +10 (60:50). Slobodna bacnja Morovića i Zadravca na kraju su samo ublažila poraz - 67:58.

Kruno Simon (10 poena, sedam skokova) i Jakov Vladović (13 koševa, pet skokova) bili su najbolji Mravi, dok je zakazao u posljednje vrijeme konstantni Tomić (15 minuta, osam koševa, četiri skoka, pet osobnih pogrešaka). Zagreb će treću utakmicu i povratak u Rigu pokušati izboriti sljedećeg tjedna u Trnskom.

Fiba Eurocup, četvrtfinale, prvi susret: Barons - Zagreb 67:58 (29:33)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!