Tenis

Obračun Marijevih žrtava

Maja Giljanović • utorak, 19.02.2008.

U četvrtfinalu prošlotjednog Marseillea od Marija Ančića poraženi Robin Söderling i u polufinalu nadigrani Marcos Bagdatis, susreli su se u prvom kolu 824.000 dolara vrijednog turnira u Rotterdamu, da bi na koncu u tri seta Šveđanin iznenadio osmog nositelja...

Nepostavljeni Söderling, 59. igrač svijeta, pokazuje da se sve brže vraća u formu nakon što je tri posljednja mjeseca prošle godine morao propustiti zbog povrede ručnog zgloba, jer 23-godišnjak je u ovo vrijeme lani bio u naletu i uživao na 23. mjestu ATP liste u rankingu karijere. U susret protiv godinu dana mlađeg Baghdatisa, lanjskog pobjednika Zagreba, Söderling je inače ušao s prednošću od 2:1 u međusobnim dvobojima, s tim da je upravo dobivanje posljednjeg u Halleu prošle godine ulijevalo protivniku mu nadu u prolaz dalje.

U konačnici, međutim, nakon sat i 45 minuta igre Söderling je izborio sljedeću rundu i dvoboj protiv boljeg iz sutrašnjeg ogleda Nieminena i Verdasca, a u prelamajućim trenucima meča odlučio je servis švedskog reprezentativca: 10 as-servisa i gotovo 80 % osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa pomogli su i u spašavanju dviju break-prigoda (jedne u trećem setu), dok je on s druge strane iskoristio obje izborene.

Također nepostavljeni, ali veoma škakljivi Francuz Nicolas Mahut plasirao se u drugo kolo pobjedom nad favoriziranim Tommyjem Robredom. 26-godišnjaku, prošlog tjedna četvrtfinalistu Marseillea (poražen od kasnijeg pobjednika Murrayja), trebalo je sat i 20 minuta igre da se u dva seta osveti Španjolcu za poraz u njihovom prvom dosadašnjem susretu, lani u Metzu. Protiv 17. igrača svijeta Mahut je ispustio ukupno samo četiri poena nakon ubačenog prvog servisa i break-šansu Robreda u drugom setu je izvukao odserviravši jedan od ukupno osam as-servisa. U sljedećem kolu, pak, ide na ruskog kvalifikanta Teimuraza Gabašvilija, koji je, podsjetimo, jučer eliminirao sedmog nositelja Juan Carlosa Ferrera: nekadašnji je broj jedan i osvajač Roland Garrosa stoga od organizatora Zagreba zatražio, i po svemu sudeći će ga dobiti, jedan od tri wild carda.

I drugi je francusko-španjolski okršaj imao jednak ishod - beskrajno talentirani Gilles Simon, 36. igrač svijeta, je u dva gotovo rutinska seta nadigrao nezgodnog mnogima ljevaka, Feliciana Lopeza, ali barem je trećepostavljeni David Ferrer, peti igrač svijeta, i drugi put (nakon Miamija lani) u njihovom drugom međusobnog ogledu prošao dalje protiv Talijana Simone Bolellija. u sljedećem ga, pak, kolu čeka njemački kvalifikant Mischa Zverev.

Sutra će svoje dvoboje prvog kola odraditi i naš Ivan Ljubičić protiv petog nositelja Tomaša Berdycha (na centralnom terenu iza 15.30 sati) te prvopostavljeni drugi igrač svijeta Rafael Nadal protiv iznimno neugodnog Dmitrija Tursunova.

Rotterdam:
Söderling (Švedska) - Baghdatis (Cipar, 8) 6:3, 4:6, 6:4, Mahut (Francuska) - Robredo (Španjolska) 7:5, 6:4, Simon (Francuska) - Lopez (Španjolska) 6:3, 6:4, Ferrer (Španjolska, 3) - Bolelli (Italija) 6:4, 7:5, Llodra (Francuska) - Sluiter (Nizozemska, wc) 6:1, 7:6 (8)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!