Tenis

Japanke uživaju u Kataru

Ivana Spahija • utorak, 19.02.2008.

Preostali susreti prvog i prvi susreti drugog kola WTA turnira u Dohi ponudili su nekoliko neočekivanih rezultata. Osmopostavljena Marion Bartoli nastavlja svoj neslavni niz loših rezultata, ovaj put Francuskinju je deklasirala mlada Dankinja Wozniacki. Dan je bio uspješan za dvije japanske tenisačice, Sugiyama i Morita su pobjedama na startu zakazale međusobni ogled u drugom kolu...

Najveće iznenađenje dana priredila je 17-godišnja Dankinja Caroline Wozniacki, koja je nakon samo sat i deset minuta igre na tribine ispratila osmu nositeljicu turnira, Francuskinju Marion Bartoli. Wozniacki je realizirala po dva breaka u svakom setu, što joj je bilo dovoljno da upiše pobjedu rezultatom 6:2, 6:3. Bartoli, trenutno deveta tenisačica svijeta, ovim porazom nastavila je svoj loš niz započet još na Australian Openu, i kako stvari stoje, uskoro bi se mogla naći izvan top 10 tenisačica svijeta.

Od turnira se oprostila i 13. nositeljica, Mađarica Agnes Szavay, koja je doživjela poraz od Japanke Ai Sugiyame. Szavay se dobro držala u prvom setu kojeg je Sugiyama osvojila u tie-breaku, ali se igra mađarske tenisačice u nastavku potpuno raspala, što je Japanka iskoristila i prohujala drugim setom za konačnu pobjedu od 7:6, 6:0. Sugiyami će u drugom kolu turnira protivnica biti sunarodnjakinja Ayumi Morita, koja je solidnom igrom svladala favoriziranu Ruskinju Elenu Vesninu.

Ni Talijanka Francesca Schiavone nije bila bolje sreće od Szavay i Bartoli. Talijanku je nakon nešto manje od dva sata igre i tri odigrana seta iz turnira izbacila Ruskinja Vera Zvonareva. Iako je prvi set rezultatom 6:2 uzela Schiavone, Ruskinja se vratila u drugom setu u kojem je slavila sa 6:3, a u odlučujućem setu je Zvonarevoj bio dovoljan jedan break da ostvari prolaz u treće kolo, gdje će se susresti s boljom iz ogleda Dinare Safine i Zi Yan.

11. nositeljica, Ruskinja Dinara Safina, relativno je lako došla do pobjede nad Katarinom Srebotnik, koju je svladala sa 6:2, 6:4, a ništa teže nije bilo ni Talijanki Tathiani Garbin, koja je sa 6:2, 7:5 iz daljnjeg natjecanja eliminirala Poljakinju Urszulu Radwansku. Mlađu sestru će u drugom kolu turnira pokušati osvetiti Agniezska Radwanska, koja je iduća protivnica Garbin.

Prilično čudan meč odigrale su Kineskinja Na Li i Ruskinja Elena Likhovtseva, a pobjedu je nakon sat i 40 minuta igre upisala Kineskinja. Prvim je setom dominirala Li koja je slavila sa 6:1, a odmah u nastavku Likhovtseva je uzvratila na isti način, ostavivši Li bez osvojenog gema u drugom setu. Odlučujući set donio je jednaku raspodjelu snaga kod obje tenisačice, a presudio je jedan iskorišteni break Kineskinje koja je na kraju upisala i konačnu pobjedu.

Samo 57 minuta bilo je potrebno devetopostavljenoj Patty Schnyder da dođe do pobjede nad austrijskom tenisačicom Tamirom Paszek. Švicarka je Paszek prepustila tek četiri gema u cijelom meču, a u drugom kolu očekuje je dvoboj sa Slovakinjom Dominikom Cibulkovom. Susret s prvom nositeljicom, Srpkinjom Anom Ivanović, rezervirala je Bjeloruskinja Olga Govortsova nakon što joj je Indijka Sania Mirza zbog grčeva predala meč sredinom trećeg seta.

Talijanka Karin Knapp proslavila je 6:1 i 6:4 protiv Njemice Julije Goerges, izborivši drugo kolo i dvoboj sa šestom nositeljicom, Amerikankom Venus Williams.

WTA Doha, prvo kolo: Tathiana Garbin (Italija) - Urszula Radwanska (Poljska) 6:2, 7:5, Patty Schnyder (Švicarska, 9) - Tamira Paszek (Austrija) 6:4, 6:0, Na Li (Kina) - Elena Likhovtseva (Rusija) 6:1, 0:6, 6:4, Ai Sugiyama (Japan) - Agnes Szavay (Mađarska) 7:6, 6:0, Ayumi Morita (Japan) - Elena Vesnina (Rusija) 6:3, 6:4, Dinara Safina (Rusija, 11) - Katarina Srebotnik (Slovenija) 6:2, 6:4, Natalie Dechy (Francuska) - Shuai Peng (Kina) 1:6, 6:4, 6:1, Olga Govortsova (Bjelorusija) - Sania Mirza (Indija) 4:6, 7:6, 3:2, predaja Mirze, Karin Knapp (Italija) - Julia Goerges (Njemačka) 6:1, 6:4.

WTA Doha, drugo kolo: Caroline Wozniacki (Danska) - Marion Bartoli (Francuska, 8) 6:2, 6:3, Vera Zvonareva (Rusija) - Francesca Schiavone (Italija) 2:6, 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!