Nogomet

Umjesto Slovenije - Kosovo?

Bernard Jurišić • srijeda, 20.02.2008.

Pretposljednja pripremna utakmica naše reprezentacije uoči odlaska na Europsko prvenstvo došla je pod znak pitanja. Izbornik Slaven Bilić javno je izrazio negodovanje zbog gostovanja u Sloveniji 23. svibnja i predložio da se utakmica igra dan kasnije - u Hrvatskoj...

Već dogovoreni ritam utakmica u pripremnama za odlazak na EP narušen je izjavom izbornika Slavena Bilića kako mu se "gostovanje u Mariboru ne uklapa u program priprema". Bilić je Slovencima ponudio da se utakmica pomakne dan kasnije, za subotu 24. svibnja, uz tu promjenu da bi se umjesto u Mariboru - igralo u Rijeci.

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

Slovenci su odmah u startu odbili mogućnost dolaska u Hrvatsku, a ne odgovara im ni promjena termina, jer baš tog dana žele svečano otvoriti novi stadion u Mariboru.

"Još smo u pregovorima sa kolegama iz Slovenskog nogometnog saveza. Utakmice sa Slovenijom uvijek su bile užitak za gledatelje, očekujem da će odgovor biti poznat do kraja tjedna, a u ovom trenutku ne mogu reći ništa više od toga", izjavio je glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić.

Pomalo je čudno da se samo nekoliko tjedana nakon što je prihvaćen i termin i protivnik, iz stožera naše reprezentacije mijenja odluka o gostovanju u Sloveniji. Taj susret od trenutka kad je dogovoren bio je pomalo kontroverzan, jer u zadnjoj fazi priprema za Europsko prvenstvo našim reprezentativcima gostovanje kod "napaljenih" Slovenaca svakako nije trebalo. Međutim - dogovor je postignut, očito ga je "blagoslovio" i Bilić i sad je pomalo neozbiljno od Slovenaca tražiti promjenu i datuma i mjesta odigravanja.

Ukoliko se utakmica zaista otkaže, mogući protivnik našoj reprezentaciji vjerojatno će biti reprezentacija ranga Azerbajdžana, Lihtenštajna ili Luksemburga, koji već neko vrijeme čekaju u redu za susret s Hrvatskom. Možda čak i - Kosova, jer je iz te najmlađe europske države iskazana želja da svoj međunarodni nogometni debi odigraju upravo s Hrvatskom. Miroslav Blažević već se javno ponudio za njihovog prvog izbornika, a kao druga moguća opcija figurira bivši hrvatski reprezentativac Ardian Kozniku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!