Rukomet

Yoon i Bitter zaustavili Balića

Petar Plevnik • srijeda, 20.02.2008.

Prvi susreti trećeg kola Lige prvaka donijeli su dva njemačko-španjolska okršaja. U skupini 3 HSV je na domaćem terenu nakon Zagreba CO svladao i Portland San Antonio, dok je Ciudad Real u skupini 2 pobjedom kod Gummersbacha napravio velik korak prema polufinalu...

Iako je na noge Gummersbachu u Köln doputovala bez ozlijeđenih Petra Metličića, Vaqera Rodrigueza i Arpada Šterbika, momčad Talanta Dušabejeva upisala je i treću pobjedu u svom trećem nastupu i tako napravila vrlo vjerojatno presudan korak prema polufinalu. Gosti iz Španjolske su dobro ušli u susret (1:3), no Gummersbach je vrlo brzo preuzeo konce igre u svoje ruke i do 20. minute stvorio vrlo dobrih četiri pogotka prednost (11:7). Ipak, Ciudad se vraća i do odmora uspijeva smanjiti na samo pogodak zaostatka (15:14).

Nastavak puno bolje otvaraju Španjolci, koji početkom drugog dijela imaju i plus tri (18:21), no nakon toga uslijedila je faza bolje igre domaćina pa Gummersbach ponovno dolazi do vodstva. Domaćini su vodstvo imali sve do minutu prije kraja kada je na semaforu svjetlilo 27:26, no Ciudad pogocima Alberta Entrerriosau posljednoj minuti dolazi do konačnih 27:28. Uz Entrerriosa sa sedam pogodaka, kod gostiju 12 obrana Hombradosa, dok u redovima domaćina osam pogodaka Grka Alvanosa i 12 obrana Gorana Stojanovića.


Vezane vijesti

Nakon što su uspjeli ostati neporaženi u Flensburgu te na domaćem terenu svladali Zagreb CO, rukometaši HSV-a na krilima sjajnog Korejca Yoona, koji je postigao čak 15 pogodaka i vratara Bittera sa 21 obranom svladali su Portland San Antonio i tako preuzeli ulogu glavnog kandidata za prolaz u polufinale.

Poput Zagrebaša prije tjedan dana i gosti iz Pamplone dobro su se držali početnih 15-ak minuta, nakon čega je uslijedila domaća serija koja je vrhunac dosegnula pet minuta prije odlaska na odmor kada je na semaforu stajalo 16:10 za HSV, što su gosti do odmora smanjili na 18:14. Drugo poluvrijeme donijelo je nastavak sjajne igre Yoona, koji je već u početnih 10 minuta nastavka stigao do svog 14. pogotka, dok s druge strane Ivano Balić nije imao svoj dan, pa ne čudi što je u 43. minuti HSV stigao na plus osam (26:18), čime je susret praktički bio riješen. Predvođeni Malmagrom Španjolci na kraju stižu do prihvatljivih 32:29.

Liga prvaka, drugi krug, skupina 2, treće kolo:
Gummersbach - Ciudad Real 27:28 (15:14)

Liga prvaka, drugi krug, skupina 3, treće kolo:
HSV - Portland San Antonio 32:29 (18:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!