Košarka

Uvjerljivi domaćini, efikasni Planinić

Ivor Krapac • srijeda, 20.02.2008.

Tau Ceramica i Lietuvos Rytas potvrdili su ulogu favorita u drugom kolu skupine E Topa 16 Eurolige. I jedni i drugi slavili su bez većih poteškoća, a nama je posebno vrijedno što je Zoran Planinić bio ponajbolji u svojoj momčadi u pobjedi Taua nad Fenerbahce Ülkerom...

Lietuvos Rytas - Aris 89:74

Lietuvos je očekivano isprao gorak okus prošlotjednog domaćeg poraza od Tau Ceramice na startu drugog kruga. Susret poznanika iz prvog dijela natjecanja donio je i treću ovosezonsku pobjedu Litavaca nad momčadi iz Soluna, ovog puta još uvjerljiviju nego su bile dvije dosadašnje, kad je završilo sa sedam, odnosno tri razlike.

Već prvih deset minuta i 27:11 za domaće nakon tog perioda igre naznačilo je da Aris neće imati ugodnu večer u Vilniusu. Na isteku prvog poluvremena prednost je narasla na 49:31, dok je u trećoj četvrtini nestala svaka dvojba oko konačnog pobjednika, uz bijeg Lietuvosa do 58:35, što se u nastavku nije dalo nadoknaditi. Gosti iz Grčke su do kraja uspjeli tek ublažiti zaostatak.

Momčad Aleksandra Trifunovića došla je do pobjede na krilima četvorice dvoznamekastih, Lukauskisa i Eidsona s po 18, Bajramovića sa 17 i Pricea s 15 poena. Eidson i Price ubilježili su i po pet asistencija, a Bajramović sedam skokova. Arisu nije pomoglo 19 poena i osam skokova njihovog najboljeg igrača Jeremiaha Masseyja.

Tau Ceramica - Fenerbahce Ülker 103:84

Momčad Nevena Spahije došla je do druge pobjede u ovoj skupini bez puno muke protiv gostiju iz Istanbula. Fener je donekle držao priključak u prvih 20 minuta, sa zaostatkom od 50:38 na "velikom odmoru", no treća četvrtina, s čak 24 poena zaostatka (66:42) u 26. minuti, potvrdila je da u Vitoriji za njih neće biti kruha. U ostatku utakmice domaći su mirno zadržali prednost i potvrdili vlastitu kandidaturu za prolaz u četvrtfinale.

Zoran Planinić i Sergi Vidal vodili su ujednačeni Tau s po 14 poena. Hrvatski reprezentativac je za 23 minute u igri dodao i dva skoka, tri asistencije, jednu osvojenu i četiri izgubljene lopte. U gostujućem sastavu izdvojio se Oguz Savas s 20 poena, dok se Willie Solomon priključio s 14 poena.

Poredak:
1. Tau Ceramica 2-0
2. Lietuvos Rytas 1-1
3. Fenerbahce Ülker 1-1
4. Aris 0-2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!