Rukomet

Pobjednička putanja za kadete na MI

Maja Čeko • srijeda, 20.02.2008.

U tijeku su Mediteranske igre u egipatskom Port Saidu na kojima sudjeluje naša kadetska reprezentacija (uzrast 1990. godine). Nakon prvih nekoliko dana natjecanja, naši su rukometaši pobijedili sve momčadi s kojima su se susreli na terenu, a sutra ih čeka posljednji protivnik u skupini.

Među poraženima od strane naših kadeta nalaze se trostruki prvak Španjolska i domaćin Egipat, a nisu zanemarive niti pobijede protiv Turske, Cipra i Jordana. Posebno teško bilo je igrati protiv Egipta koji je kao domaćin uživao veliku podršku publike, no našim igračima niti to nije moglo poremetiti planove pa su domaćini ostali kratkih rukava, a među publikom je bio i predsjednik IHF-a Hassan Mustafa. Ono čime se domaćini mogu pohvaliti jest da su nam jedini uspjeli izvući neodlučenu trećinu na utakmici.

Susret sa Španjolskom također je nosio poseban naboj znajući da su nam ostali dužni nakon prošlogodišnjih MI na Cipru gdje su nas pobijedili. Zahvaljujući dobroj pripremi za utakmicu, Španjolska nije ničim uspjela iznenaditi našu momčad koja je pobjedom u svim trećinama došla do rezultata 21:14.

Izbornik Vladimir Canjuga za HRS je izjavio:“Zadovoljan sam uglavnom sa svima, a, ako već trebam nekoga izdvojiti, onda su to vratari Grd i Vukas, te igrači Oroz, Sokolić, Huđ, Markotić, Ledinski, Marić, Špelić i Obrvan.“

Naši su kadeti zadovoljni tretmanom koji ih je dočekao u Egiptu i tako ih sutra u pobjedničkoj atmosferi iščekuje posljednji susret u skupini protiv Grčke, a nakon toga će se saznati daljnji raspored utakmica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!