Košarka

Velika pobjeda Montepaschia

Goran Markuš • četvrtak, 21.02.2008.

Montepaschi Siena je stigla do prve gostujuće pobjede protiv odličnog Efes Pilsena i tako zasjala na samom vrhu skupine D. U drugoj utakmici Partizan je zamalo učinio čudo, no odlična obrana Panathinaikosa i brze kontre u posljednjoj četvrtini spasile su domaćine od još jednog bolnog poraza…

Efes Pilsen je već na samom početku susreta prešao u malo vodstvo koje je lagano povećavao i do 19. minute stigao do ogromnih 11 poena prednosti. Međutim tada na scenu stupa odličan Bootsy Thornton koji nakon trice Terrella McIntyrea pogađa tri slobodna bacanja i tricu te odvodi svoju momčad na poluvrijeme sa samo dva poena razlike.

Odlična obrana obje momčadi nastavila se i u trećoj četvrtini, no Benjamin Eze i McIntyre odličnim kombinacijama iskorištavaju i najmanji propust suparničke ekipe i dovode Montepaschi u vodstvo 44:49 nakon 30 odigranih minuta. U posljednjoj četvrtini napokon je proradio i Andre Hutson i uz pomoć Ermala Kuqoa dovodi momčad u vodstvo, no McIntyre uspije izjednačiti rezultat samo minutu prije kraja četvrtine. Iako su Kuqo, Thornton i Nicholas imali svoje prilike nitko nije uspio odvesti svoju ekipu u vodstvo te sa rezultatom 69:69 susret odlazi u produžetak.

Odličan Montepaschi predvođen Ksistofom Lavrinovićem pokazao se prevelikim zalogajem za Efes, a Thorntonova trica 18 sekundi prije kraja uništila je sve nade domaćina. Tako je i najbolji strijelac susreta, Ermal Kuqo unatoč 20 postignutih poena iz dvorane otišao vidljivo nezadovoljan rezultatom kojim je Montepaschi zasluženo zasjao na vrhu skupine D.

U drugoj utakmici Partizan je odlično startao i već u prvoj četvrtini otišao na +2. Nošeni odličnim Miltom Palaciem gosti ne popuštaju i do poluvremena stižu do velikih šest poena prednosti . U nastavku Greensi uspijevaju posložiti svoje redove i održati korak sa raspoloženim gostima koji i dalje, primarno zahvaljujući tandemu Peković - Veličković održavaju vodstvo.

U posljednjoj četvrtini mogli smo vidjeti pravo lice Panathinaikosa koji kombinacijom odlične obrane i ubojitog napada predvođenog Vassilisom Spanoulisom nadoknađuju izgubljeno, a dva slobodna bacanja Michaela Batistea odvode ih do teške, ali zaslužene pobjede.

Ovaj dan međutim nije bio sretan za naše momke iz redova Panathinaikosa.Nikola Prkačin u 3:10 minuta prikupio je dva poena i jedan skok dok je Andrija Žižić susret završio bez postignutog koša uz samo jedan obrambeni skok.

Euroliga, skupina D: Efes Pilsen – Montepaschi Siena 76:79 (1.p); Panathinaikos Greens – Partizan 67:65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!