Tenis

Jelena se oporavila

Ivor Krapac • četvrtak, 21.02.2008.

Dva dana nakon predaje u prvom kolu singla zbog ozljede noge, Jelena Kostanić-Tošić oporavila se za nastup u prvom kolu parova WTA turnira u Bogoti. Jelena i Njemica Martina Müller bile su uspješne na startu...

Četvrtopostavljena hrvatsko-njemačka kombinacija probila se u četvrtfinale bez gubitka seta, sa 6:2 i 7:5 protiv Argentinke Jorgeline Cravero i Francuskinje Camille Pin. Među posljednjih osam slijedi ogled s njemačko-poljskim parom Tatjana Malek/Alicja Rosolska.

Prva četiri meča osmine finala singla donijela su tek jedno iznenađenje, domaćima posebno drago. Kolumbijka Mariana Duque Marino, koja je u prvom kolu profitirala predajom Kostanić-Tošić u drugom setu, napravila je novi korak s razornih 6:1 i 6:2 protiv petopostavljene Austrijanke Yvonne Meusburger.

18-godišnja domaća predstavnica, koja je u glavni ždrijeb ušla s pozivnicom, dosad nije bila ovako daleko na WTA turnirima. Najbolji prethodni doseg Duque Marino dogodio se lani također u Bogoti, kad ju je u osmini finala zaustavila Flavia Pennetta.

Iduća protivnica mlade Kolumbijke bit će Argentinka Maria Emilia Salerni, koja je potvrdila vrijednu startnu pobjedu nad drugom nositeljicom Alize Cornet s 4:6, 6:2 i 6:3 u osmini finala protiv Talijanke Marije Elene Camerin.

U srijedu smo doznali još jedan četvrtfinalni par. Španjolska kvalifikantica Nuria Llagostera Vives probila se među posljednjih osam sa 6:2 i 6:0 protiv Rossane de los Rios, dok je njena sljedeća suparnica, šestopostavljena Talijanka Sara Errani, bila podjednako uvjerljiva, sa 6:0 i 6:3 protiv Lourdes Dominguez Lino.

Errani je na impresivan način ispratila igračicu koja pamti Bogotu po niz uspjeha. Dominguez Lino je na ovom turniru došla do kraja prije dvije godine, sezonu ranije zaustavljena je u finalu, dok je lani dogurala do polufinala.

Zanimljivo, u posljednja četiri nastupa u glavnom kolumbijskom gradu Španjolka je redovito imala posla s Talijankama - 2005. je izgubila finale od Flavije Pennette, godinu potom slavila je naslov nakon završnog susreta s istom suparnicom, prošle sezone ju je u polufinalu nadjačala Tathiana Garbin, dok joj je ovog puta na kraj stala 20-godišnjakinja iz Bologne.

WTA Bogota, 20.2.2008., osmina finala: Llagostera Vives (Španjolska, Q) - De los Rios (Paragvaj, LL) 6:2, 6:0, Errani (Italija, 6) - Dominguez Lino (Španjolska) 6:0, 6:3, Duque Marino (Kolumbija, WC) - Meusburger (Austrija, 5) 6:1, 6:2, Salerni (Argentina) - Camerin (Italija) 4:6, 6:2, 6:3.

Parovi, prvo kolo: Kostanić-Tošić/Müller (Hrvatska/Njemačka, 4) - Cravero/Pin (Argentina/Francuska) 6:2, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!