Tenis

Asovima "rasturio" Berdycha

Maja Giljanović • četvrtak, 21.02.2008.

Dva seta, odnosno dva sata i 25 minuta trebalo je Ivi Karloviću da u osmini finala eliminira petog nositelja i 12. igrača svijeta Tomaša Berdycha i izbori četvrtfinale 824.000 eura vrijednog turnira u Rotterdamu...

Karlo se s dvaput po 6:4, uz ukupno 17 asova u meču, razračunao s pobjednikom nad Ivanom Ljubičićem u prvom kolu, a upravo se na sličan način odvijao treći međusobni obračun Karlovića s češkim Davis Cup reprezentativcem.

U prvom setu Berdych nijednom nije ugrozio servis koji je radio kao urica i tijekom prvih 45 minuta igre se konstantno držao iznad 70 %. Usput je Ivo odservirao i 11 asova, a nakon ubačenog prvog servisa izgubio je ukupno samo tri poena (nakon drugog, pak, još manje - dva). On sam je Berdychu triput zaprijetio, a dostajao je break pri rezultatu 3:3.

U drugom setu Karlović je breaknuo za vodstvo od 3:2, a unatoč padu postotka ubačaja prvog servisa na 55 % (ukupno 62 %) i samo šest neobranjivih servisa, nekadašnji (kolovoz 2007.) deveti igrač svijeta ponovno nije uspio osigurati makar prigodu za break i na koncu u drugom kolu izlijeće s turnira i protiv Karlovića ulazi u negativan skor. Dosad je dvojac bio poravnat na 1:1, s tim da je posljednji susret u Baselu lani također sa 7:6, 6:7, 7:6(13) pripao Zagrepčaninu.

Sljedeći protivnik 28-godišnjaka, koji će u ponedjeljak s minimalno novih 75 ATP bodova, koliko zasad ima garantiranih, nakon tjedan dana stanke ponovno biti prvi hrvatski igrač, bit će Mischa Zverev. Naturalizirani je Nijemac je u osmini finala, naime, šokirao trećeg nositelja Davida Ferrera, skinuvši svoj prvi Top Ten skalp (Španjolac je peti igrač svijeta) karijere, a s 20-godišnjim se 98. igračem svijeta Karlović još nikada nije (ni na Challenger nivou) susretao.

Rotterdam, osmina finala:
Karlović (Hrvatska) - Berdych (Češka, 5) 6:4, 6:4, Zverev (Njemačka) - Ferrer (Španjolska, 3) 6:2, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!