Tenis

Raspad sistema u Dohi

Ivana Spahija • četvrtak, 21.02.2008.

Organizatori WTA turnira u Dohi nikako ne mogu biti zadovoljni raspletom mečeva osmine finala. Prva nositeljica Ana Ivanović zbog ozljede je bez borbe predala meč Poljakinji Radwanskoj, a Srpkinji su se na izlaznim vratima turnira pridružile i druga nositeljica Svetlana Kuznjecova te šestopostavljena Venus Williams...

Prva nositeljica i jedna od glavnih favoritkinja za naslov, Srpkinja Ana Ivanović, bez borbe je predala meč Poljakinji Agnieszki Radwanskoj. Ivanović se ozlijedila pri samom kraju meča drugog kola, istegnula je zglob noge i nije mogla nastupiti u meču osmine finala. "Razočarana sam što se povlačim na ovakav način, pogotovo zbog toga što sam u dobroj formi. Bila sam na pretragama u bolnici, ništa nije slomljeno, ali ne znam koliko će mi vremena biti potrebno da se oporavim", izjavila je Ivanović.

Poljakinja Radwanska se tako nije morala mučiti za prolaz u četvrtfinale, a tamo će igrati protiv jedne od senzacija trećeg kola, Slovakinje Dominike Cibulkove. Slovačka tenisačica je nakon samo sat i 25 minuta igre na tribine ispratila šestu nositeljicu, Amerikanku Venus Williams. Cibulkova je realizirala po dva breaka u svakom setu, a Williams jednostavno nije imala odgovor na odličnu igru trenutno 45. tenisačice svijeta.

Osim prve nositeljice, ozlijeđene Ivanović, turnir je ostao i bez drugopostavljene tenisačice. Ruskinja Svetlana Kuznjecova poražena je od Austrijanke Sybille Bammer nakon točno dva sata igre. Prvi je set nakon tri breaka otišao na stranu Bammer, a meč je nastavljen u izjednačenom ritmu. Obje su tenisačice iskoristile po četiri pružene break prilike pa je meč riješen u tie - breaku, gdje je sa 10:8 bolja bila Austrijanka. Protivnica Bammer u četvrtfinalu bit će još jedna Ruskinja, Vera Zvonareva, koja se također potrudila prirediti još jedno u nizu iznenađenja u danu. Zvonareva je u meču osmine finala nadigrala sunarodnjakinju, 11. nositeljicu Dinaru Safinu, i sa 7:5, 6:3 rezervirala svoje mjesto među najboljih osam na turniru.

Četvrtfinala se dokopala i 17 - godišnja Caroline Wozniacki. Mlada Dankinja je u meču drugog kola iz turnira izbacila osmopostavljenu Marion Bartoli, a u maratonskom meču osmine finala uspjela je doći do pobjede nad Španjolkom Anabel Medinom Garrigues. Iako je prvi set otišao na stranu Španjolke rezultatom 6:3, Wozniacki je uspjela dobiti "lavovsku bitku" u drugom setu, kojeg je osvojila nakon tie - breaka. Medina Garrigues je pala u igri u odlučujućem setu, a Dankinja je to iskoristila realiziravši dvije break prilike za konačnu pobjedu od 3:6, 7:6, 6:3. Dankinju u četvrtfinalu očekuje dvoboj s Marijom Šarapovom. Ruskinja je s lakoćom svladala tajlandsku tenisačicu Tamarine Tanasugarn, bilo je 6:2, 6:2 za četvrtu nositeljicu turnira.

Treća nositeljica, Srpkinja Jelena Janković, nije imala težak posao u meču osmine finala. Srpkinja je nakon samo sat i pet minuta igre sa 6:1, 6:2 deklasirala Japanku Sugiyamu. Protivnica Janković u četvrtfinalu bit će Kineskinja Na Li, koja je s uvjerljivih 6:1, 6:3 svladala 12. nositeljicu, Izraelku Shahar Peer.

WTA Doha, osmina finala: Dominika Cibulkova (Slovačka) - Venus Williams (SAD, 6) 6:3, 6:3, Maria Šarapova (Rusija, 4) - Tamarine Tansugarn (Tajland) 6:2, 6:2, Caroline Wozniacki (Danska) - Anabel Medina Garrigues (Španjolska) 3:6, 7:6, 6:3, Na Li (Kina) - Shahar Peer (Izrael, 12) 6:1, 6:3, Jelena Janković (Srbija, 3) - Ai Sugiyama (Japan) 6:1, 6:2, Vera Zvonareva (Rusija) - Dinara Safina (Rusija, 11) 7:5, 6:3, Sybille Bammer (Austrija, 15) - Svetlana Kuznjecova (Rusija, 2) 6:3, 7:6, Agniezska Radwanska (Poljska, 16) - Ana Ivanović (Srbija, 1) Ivanović predaja b.b.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!