Tenis

Skenderović u polufinalu, Snobel zaustavio i Veića

Vedran Babić • četvrtak, 21.02.2008.

Sigurnom pobjedom u dva seta Vjekoslav Skenderović se probio u polufinale Futuresa u Zagrebu, dok je Antonio Veić bez pravog otpora poražen od prvog nositelja Pavela Snobela...

24-godišnji Skenderović (316.) je u četvrtfinalu sa 6:3 i 6:4 savladao Nizozemca Nicka van der Meera (390.), i tako ostvario najbolji rezultat sezone. Ovo je inače bio drugi međusobni dvoboj dvojice tenisača, a prvi je pripao našem predstavniku u prvom kolu Futuresa u talijanskom gradiću Caltanissetti 2005.

Za prvo finale od listopada prošle godine Skenderović će sutra morati pobijediti Čeha Snobela (250.) koji je izbacio i trećeg Hrvata ovog tjedna. Nakon Mektića i Škugora, pao je i Veić s dvaput po 6:3. Uskoro 28-godišnji Snobel je u karijeri odigrao svega dva meča na ATP Touru, i oba izgubio, a posljednji zapaženiji rezultat datira još iz ožujka 2007. kada je osvojio Challenger u Vijetnamu.

ITF Zagreb, 15.000 $, četvrtfinale: Skenderović (Hrv, 7) - van der Meer (Niz) 6:3, 6:4, Snobel (Čeh, 1) - Veić (Hrv, WC) 6:3, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!