Košarka

Ukić vodio Rimljane do pobjede

Zvonimir Šimunović • četvrtak, 21.02.2008.

Lottomatica je došla do prve pobjede u skupni G drugog kruga Eurolige. Momčad Jasmina Repeše bila je bolja od ozljedama prorijeđene Unicaje, a predvodio ju je Roko Leni Ukić. S druge strane, i Davor Kus je bio jedan od zapaženijih igrača kod poraženih...

Lottomatica je nakon tragičnog poraza od CSKA dočekala oslabljenu Unicaju u nadi da će isprati gorak okus utakmice u Moskvi. Gosti su u Rim došli bez čak trojice igrača iz prve petorke - Carlosa Cabezasa, Bernija Rodrigueza i Alfonsa Sancheza ili kako trener Sergio Scariolo kaže, ostali su bez "duše momčadi". S druge strane Jasmin Repeša nije mogao računati na Raya.

Unatoč ozljedama, gosti su bolje otvorili susret i zahvaljujući seriji 7-0 nakon prve četvrtine imali prednost 12:17. Nakon toga Lottomatica je zaigrala agresivnije u obrani iz koje se izrodilo nekoliko kontri kojima domaći vraćaju vodstvo u svoju korist (Hawkins za 26:24). Bez većih amplituda igralo se do samog kraja prvog dijela kada tricom Bagnolia Repešina momčad na odmor odlazi s prednošću 39:34.

U nastavku susreta Lottomatica na krilima Hawkinska i Lorbeka dolazi do 49:40. Za goste tricom uzvraća Kus, no sjajni Ukić s četiri uzastopna poena u 29. minuti dovodi domaću momčad do tada najveće prednosti 54:44. Činilo se da bi domaći u potpunosti mogli prelomiti utakmicu, ali najbolji igrač u redovima španjolske momčadi Marcus Haislip vraća zaostatak gostiju na minus šest i daje im nadu da u zadnjoj dionici mogu doći do preokreta.

Nada je trajala do 36. minute, a onda Lottomatica preko Stefannsona dolazi do 11 poena prednosti (67:56). Haislipu je stao šut pa domaći nisu imali problema do kraja sačuvati prednost (75:67). Pobjednici su imali odličan momčadski učinak, sa čak četvoricom dvocifrenih. Najefikasniji je bio Ukić koji je za 33 minute postigao 19 poena (6/11 za dva, 1/4 za tri, 4/4 slobodna), a tome pridodao po dvije asistencije i ukradene lopte. Slijedio ga je Hawkins s 11 poena i četiri skoka. Kod gostiju Haislip je završio na 20 poena, dok je Kus za 26 minuta ubacio 11 poena (2/4 za dva, 1/3 za tri, 4/4 slobodna), skočio triput te jedanput asistirao.

Tako nakon dva kola u skupini G, CSKA vodi s izborene dvije domaće pobjede, dok po jedno slavlje imaju Lottomatica i Barcelona. Unicaja je na dva gostovanja upisala isto toliko poraza.

Euroliga, TOP 16, skupina G: Lottomatica Rim – Unicaja 75:67, CSKA Moskva – Barcelona 72:55.

Poredak
1. CSKA Moskva 2-0
2. Lottomatica Rim 1-1
3. Barcelona 1-1
4. Unicaja 0-2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!