Tenis

Jelena i Martina u polufinalu

Ivor Krapac • petak, 22.02.2008.

Jelena Kostanić-Tošić i Martina Müller napravile su i drugi korak na WTA turniru u Bogoti. Četvrtopostavljena hrvatsko-njemačka kombinacija prošla je četvrtfinale parova bez ikakvih problema, u dva glatka seta...

Kostanić-Tošić i Müller slavile su sa samo pet izgubljenih gemova, 6:3 i 6:2 protiv Njemice Tatjane Malek i Poljakinje Alicje Rosolske. U polufinalu ih čeka ogled s talijansko-portugalskim parom Sara Errani/Frederica Piedade, koji je među posljednjih osam sa 6:3, 6:7(7) i 10:8 iznenadio drugopostavljene Talijanke, Mariju Elenu Camerin i Flaviju Pennettu.

Osmina finala singla bila je "kobna" za još dvije nositeljice, koje u glavnom kolumbijskom gradu ispadaju iz dana u dan. Glavna domaća nada Catalina Castano se s 3:6, 6:4 i 6:4 pobrinula za trećepostavljenu Francuskinju Pauline Parmentier, dok je španjolska kvalifikantica Carla Suarez Navarro sa 6:4 i 6:3 ispratila sedmu nositeljicu, Rumunjku Edinu Gallovits.

Castano i Suarez Navarro će u četvrtfinalu ići jedna na drugu, dok će na samom vrhu kostura ždrijeba o polufinalistici odlučivati Betina Jozami i Martina Müller.

Argentinska kvalifikantica Jozami, na startu bolja od prve nositeljice Flavije Pennette, osigurala je četvrtfinale bez borbe, predajom Ukrajinke Marije Koritseve zbog bolesti. Devetopostavljena Müller je, pak, zaokružila uspješan dan u singlu i paru s glatkih 6:2, 6:2 protiv Rumunjke Sorane Cirstee.

WTA Bogota, 21.2.2008., osmina finala: Jozami (Argentina, Q) - Koritseva (Ukrajina) predaja Koritseve, Müller (Njemačka, 9) - Cirstea (Rumunjska) 6:2, 6:2, Suarez Navarro (Španjolska, Q) - Gallovits (Rumunjska, 7) 6:4, 6:3, Castano (Kolumbija, WC) - Parmentier (Francuska, 3) 3:6, 6:4, 6:4.

Parovi, četvrtfinale: Kostanić-Tošić/Müller (Hrvatska/Njemačka, 4) - Malek/Rosolska (Njemačka/Poljska) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!