Tenis

Argentinci i ostatak svijeta

Tea Lokas • petak, 22.02.2008.

Poznati su svi četvrtfinalisti ATP Buenos Airesa, vrijednog 466 tisuća dolara. Nakon danas odigranih mečeva drugog kola donjeg dijela ždrijeba, riješene su sve nedoumice o osmorici najboljih (gdje će se naći čak četiri Argentinca). Dvojici nositelja nije bilo lako u mečevima protiv Čeha Vaneka i Argentinca Roitmana...

Najviše rangirani igrač koji je danas trebao odraditi svoj dio posla je Rus Igor Andrejev. U borbi s Vanekom imao je jednu ogromnu rupu u drugom setu iz koje se uspio izvući podignuvši nivo prvog servisa u odlučujućem setu. Naime, Andrejev je slavio nakon gotovo dva sata igre i neobjašnjivog pada u drugom setu kojeg je izgubio 0:6.

Rus će se u četvrtfinalu natjecanja sukobiti s 51. igračem svijeta, Argentincem Acasusom. Andrejev je nakon meča izjavio da "je meč protiv Vaneka zaista bio težak, no stvari su se ipak posložile u njegovu korist".

Njegov sljedeći protivnik, Acasuso, bio je bolji u dva seta od španjolskog kvalifikanta Gimeno-Travera, dok je Acasusovom sunarodnjaku Agustinu Calleriju trebao jedan sat i 47 minuta da porazi Peruanca Hornu.

Još jedan postavljeni igrač osigurao je četvrtfinale, i to pobjedom nad jedinim domaćim gubitnikom danas - Sergiom Roitmanom. Nakon sretnog prolaza u drugo kolo, Roitman nije imao dovoljno sreće da bi pobijedio Talijana Volandrija.

ATP Buenos Aires, drugo kolo: Andrejev (RUS, 6) - Vanek (CZE) 6:1, 0:6, 6:4, Volandri (ITA, 8) - Roitman (ARG) 7:5, 7:5, Acasuso (ARG) - Gimeno-Traver (ESP, Q) 6:3, 6:4, Calleri (ARG) - Horna (PER) 3:6, 6:2, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!