Nogomet

Olić prijeti Bayernu

Petar Plevnik • petak, 22.02.2008.

Nakon za njih vrlo uspješnog europskog tjedna, susretima 21. kola Bundesligaši se okreću prvenstvenim obvezama. Najzanimljiviji susret kola igra se u nedjelju u Münchenu, gdje će nakon gostovanja HSV mnoge stvari oko nastavka utrke za naslov biti puno jasnije...

Kolo danas u Bochumu otvaraju istoimeni domaćin i Hannover, dok od subotnjih dvoboja apsolutno najviše pozornosti privlači dvoboj dva izravna kandidata za mjesto u Ligi prvaka, Bayera i Schalkea u Leverkusenu. Iza obje momčadi je odličan euro tjedan, no gostima iz Gelsenkirchena vjerojatno je još u sjećanju prošli petak i domaći poraz od Wolfsburga koji im je uništio sve izglede za naslov, tako da Ivanu Rakitiću i društvu do kraja sezone preostaje pokušati doći do trećeg mjesta i još jedne prigoda za nastup u Ligi prvaka.

Glavni Bayernov konkurent za naslov, Werder, očekuje neugodno gostovanje u Frankfurtu, no puno više od domaćeg Eintrachta Thomasa Schaafa brine mogući izostanak glavnog kreatora Diega. Ipak, Werder je i bez njega slavio u Bragi, a ukoliko momčad iz Bremena želi ostati u utrci za naslov prava na krivi korak nema, posebno ne nakon posrtanja protiv Bochuma na otvaranju nastvka sezone.

Nakon što je na krilima sjajnog Mladena Petrića slavila u Cottbusu, Borussia će na domaćem terenu protiv Hanse pokušati stići do nova tri boda i tako se barem učvrstiti u sredini ljestice. Za domaćine je upitan nastup ozlijeđenog Roberta Kovača. Imperativ domaće pobjede je i pred Stuttgartom, kojem je gostovanje Karsluhera posljednja prigoda da uhvati vlak za gornji dio ljestvice.

I ovo kolo donijet će dva derbija začelja. Arminia Bielefeld iz kola u kolo tone sve više i na samoj je zoni ispadanja, stoga se gostovanje "fenjeraša" Duisburga čini kao idealna prigoda za tri boda, tim više što bi se gosti u slučaju poraza našli u vrlo teškoj situaciji. Borba za goli život vodit će se i u Nürnbergu, gdje na noge Francima stiže susjed na ljestvici, pretposljedni Energie Cottbus. Iza domaćina je šokantan euro tjedan, budući da su protiv Benfice do 89. imali 2:0 i prolaz dalje, da bi u samo dvije minute primili dva pogotka i ispali iz natjecanja. Preostaje da vidimo je li susret protiv Benfice najava boljih dana za nekad veliki klub ili Thomasa Von Heesena očekuju nove glavobolje.

Uz Bayern momčad u trenutno najboljoj formi je Wolfsburg. Momčad iz Vučjeg grada u nastavak je sezone ušla s tri uzastopne pobjede, od kojih je najviše odjeknula prošlotjedna u Gelsenkirchenu. Stoga će igrači Felixa Magatha protiv ćudljivih gostiju iz Herthe juriti ukupno petu uzastopnu prvenstvenu pobjedu kojom bi se nakon blijedih jesenskih igara čak upustili u borbu za nastup u Kupu Uefe.

Nakon što rutinski odradili nastup u Kupu Uefe, Bayern i HSV međusobno će odmjeriti snage u Münchenu. Bayernu, u čije bi se redove nakon izbivanja zbog ozljede trebao vratiti Frank Ribery, ovo je idealna prigoda da se riješi još jednog kandidata u utrci za naslov, dok će gosti iz Hamburga predvođeni Van der Vaartom nastojati uzeti barem bod koji bi im ostavio kakve takve izglede za naslov.

Petak
Bochum - Hannover

Subota
Wolfsburg - Hertha
Arminia - Duisburg
Bayer Leverkusen - Schalke
Borussia - Hansa
Eintracht - Werder
Stuttgart - Karlsruhe

Nedjelja
Bayern - HSV
Nürnberg - Energie

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!