Tenis

"Karlo" nastavio moćno

Ivor Krapac • petak, 22.02.2008.

Naturalizirani Nijemac Mischa Zverev nije predstavljao ozbiljniju prepreku Ivi Karloviću u četvrtfinalu ATP turnira u Rotterdamu. "Karlo" je ispratio 20-godišnjeg rođenog Moskovljanina bez ikakvog problema, za niti sat vremena igre...

Tako lako. Ukratko, ovako bi se mogao opisati nastup i prolazak Ive Karlovića u polufinale jakog turnira u Nizozemskoj, na kojem ove godine još nije ispustio ni set. Uz Oliviera Rochusa u prvom kolu i Tomaša Berdycha u osmini finala, i kvalifikant Mischa Zverev je ovog četvrtfinalnog popodneva arhiviran u dva seta, s glatkih 6:3 i 6:1, za malo manje od 55 minuta na terenu.

Karlovićeva "šetnja" prema posljednjoj četvorici dogodila se s ukupno četiri breaka u meču, za 4:2 u prvom i još triput u potpuno jednosmjernom drugom setu. Jedinu pravu prijetnju na svom servisu Ivo je, pak, preživio odmah nakon breaka u šestom gemu prvog seta, kad je držao za 5:2 s ukupno četiri spašene break-lopte, 15:40 i dvije prednosti Zvereva.

U ostatku meča 20-godišnji Nijemac, 98. na Entry listi, zaista nije mogao puno. Osim što ga je Karlo zasipao asovima, s čak 15 u osam servis-gemova, i retern je funkcionirao vrlo dobro, sveukupno, dovoljno za pobjedu bez puno prolivenog znoja.

Među posljednjom četvoricom Ivo će dočekati ljevorukog Francuza Michaela Llodru (58.), koji je u četvrtfinalu sa 7:6(5) i 7:6(5) bio bolji od nizozemskog wild-carda Robina Haasea. Bit će to drugi "Karlov" susret s 27-godišnjim Parižaninom, a prvi je pripao Llodri, sa 6:4 i 7:6(8) u osmini finala lanjskog PBZ Zagreb Indoorsa.

ATP Rotterdam, 22.2.2008., četvrtfinale: Karlović (Hrvatska) - Zverev (Njemačka, Q) 6:3, 6:1, Llodra (Francuska) - Haase (Nizozemska, WC) 7:6(5), 7:6(5).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!