Nogomet

Blažević: "Grgić nam je donio drugu dimenziju"

Kristian Hohnjec • petak, 22.02.2008.

Miroslav Blažević istaknuo je Senijada Ibričića i Marka Grgića kao najzasluženije za osvojeni bod u Zaprešiću. U taboru Intera pak nezadovoljni su suđenjem, misle da su oštećeni za kazneni udarac te da je pogodak Zagreba postignut iz zaleđa...

Uvertira prvenstva vidjela je dva podjednaka takmaca. Solidna predstava, svakome po bod. Realno i zasluženo prema viđenom na zaprešićkom travnjaku. "Pretendiram da smo bili bolji, da smo stvorili više prilika, ali sve u svemu rezultat je realan. Inter se uistinu svojski borio. Bilo bi možda nepravedno da su ostali bez boda. Nikome neće biti lako u Zaprešiću", komentirao je Blažević uz standardne komplimente suparniku.

Ćiro je u Zaprešiću imao prilično okrnjen igrački kadar, osim junaka Grgića na klupi su bili sami juniori: "Ne smijemo zanemariti činjenicu da su nam nedostajala tri jako važna igrača. Nadarević je jako bitan za našu obranu, Stojkić ulijeva posebnu vrstu povjerenja. Nije bilo Mujdže, Piškora koji je objektivno pojačanje. Sigurno je da će to biti jedna druga fizionomija već u subotu protiv Cibalije". Blažević je u mnogo navrata apostrofirao Grgića kao svojeg aduta, velike riječi u novinama 20-godišnji napadač rijetko je opravdavao, pa ipak u Zaprešiću se prometnuo u junaka "slučajnim" pogotkom.

"S ulaskom Grgića dobili smo jednu dimenziju, žustrinu, brzinu", reći će Ćiro prije nego što pohvali i Senijada Ibričića: "Ibričić je malo deficitaran u snazi, pa je na početku igrao na boku, ali je na kraju imao značajnu ulogu u rezultatu".

Slika 1 od 2.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Milivoj Bračun odrađivao je suspenziju, stoga je pred mikrofone gurnut pomoćni trener Žutih Franjo Kučko: "Za prvo kolo je utakmica bila donekle kvalitetna. Krenuli smo agresivno, rano poveli. Taj pogodak na neki način nas je sputao, bili smo zadovoljni s tim ranim vodstvom pa smo prepustili inicijativu igračima Zagreba. Mislim da smo imali najviše problema u veznom liniji, naši igrači nisu kontrolirali sredinu terena. Naša zadnja linija je stoga imala nešto više problema nego što bi trebala imati na domaćim utakmicama. Premalo smo držali loptu u svojem posjedu. Nedostajali su nam Sivonjić i Kukec, da smo ih imali na raspolaganju bili bi puno opasniji. Ovako je sve ostalo na Vidoviću i Guliću, koji se pridodavao. Izlazak Grgurovića zbog grčeva nam je poremetio planove, jer njegova je lopta prema napadačima najkvalitetnija".

Domaćin je nezadovoljan suđenjem Edija Šunjića: "Mislim da je pogodak Zagreba neregularan, jer je igrač koji je pokušao igrati loptom bio u zaleđu. Smatram da smo oštećeni za nedosuđeni jedanaesterac nad Jonjićem", no Kučko će na kraju pošteno dodati: "Nismo odigrali toliko dobro da bi bili nezadovoljni bodom". Bolji sud o ta dva detalja dat će Oko sokolovo, s tribine se činilo da je Zagrebov pogodak uistinu veoma sumnjiv.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!