Tenis

Nepobjediva Šarapova

Ivana Spahija • petak, 22.02.2008.

Odigrani su četvrtfinalni susreti WTA turnira u Dohi. Četvrta nosteljica Maria Šarapova s lakoćom je osigurala mjesto u polufinalu pobjedom nad Dankinjom Wozniacki. Iste sreće nije bila trećepostavljena Jelena Janković, koju je iz turnira izbacila Kineskinja Na Li...

Svoje mjesto u polufinalu rezervirala je Poljakinja Agniezska Radwanska, koja je nakon tri odigrana seta došla do pobjede nad Slovakinjom Dominikom Cibulkovom. Radwanska je imala dan "odmora" pošto joj je meč osmine finala bez borbe predala Ana Ivanović, ali je tek nakon maratonskog meča i gotovo tri sata igre uspjela svladati raspoloženu Slovakinju.

Iako je prvi set rezultatom 6:4 otišao na stranu Poljakinje, Cibulkova je uzvratila u drugom setu, u kojem je slavila nakon tie - breaka. I u odlučujućem setu je bilo izjednačeno, Slovakinja je Radwanskoj dva puta oduzela servis, ali joj je trenutno 20. tenisačica svijeta uzvratila s tri realizirana breaka za konačni proboj u polufinale.

Radwanska u polufinalu dočekuje četvrtu nositeljicu, Mariju Šarapovu. Ruskinja je imala najlakši posao u danu, nakon samo sat vremena igre deklasirala je Dankinju Caroline Wozniacki. Šarapova je prohujala prvim setom, ostavivši Wozniacki bez osvojenog gema, a mlada je Dankinja u drugom setu uspjela osvojiti tek "počasni" gem za pobjedu Šarapove od 6:0, 6:1.

Ruskinja je tako produžila svoj niz nepobjedivosti u 2008. godini, ovo joj je 12. pobjeda za redom. Šarapova i Radwanska odigrale su dva međusobna susreta u karijeri, jednom je pobjedu upisala Poljakinja, a jednom je uspješnija bila Ruskinja. Radwanska je bila uspješnija u njihovom posljednjem međusobnom susretu, Šarapovu je izbacila iz US Opena, za što joj se Ruskinja želi revanširati.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Tri su seta za prolaz u polufinale bila potrebna i Ruskinji Veri Zvonarevoj, koja je nakon sat i 50 minuta igre uspjela svladati Austrijanku Sybille Bammer. Austrijska tenisačica, postavljena za 15. nositeljicu turnira, nakon dva breaka je uzela prvi set rezultatom 6:2. No, to je bilo gotovo sve od Bammer. U iduća dva seta Zvonareva je Austrijanki prepustila samo dva gema i konačnim rezultatom 2:6, 6:2, 6:0 zauzela svoje mjesto među najbolje četiri tenisačice na turniru.

Posljednji vlak za polufinale uhvatila je Kineskinja Na Li, koja je u jedinom većem iznenađenju dana iz turnira uspjela izbaciti Srpkinju Jelenu Janković. Trećepostavljena Srpkinja je "pala" nakon samo sat i 20 minuta igre. U prvom je setu igra bila prilično izjednačena, Janković je iskoristila dvije, a Li tri break prilike, što je Kineskinji bilo dovoljno da uzme set rezultatom 6:3. U drugom je setu Li ključnim jednim breakom došla do pobjede vrijedne polufinala. Na Li i Vera Zvonareva do sada su se dva puta susrele u mečevima WTA Toura, i u oba susreta slavila je Kineskinja.

WTA Doha, četvrtfinale: Agnizeska Radwanska (Poljska, 16) - Dominika Cibulkova (Slovačka) 6:4, 6:7, 6:4, Maria Šarapova (Rusija, 4) - Caroline Wozniacki (Danska) 6:0, 6:1, Vera Zvonareva (Rusija) - Sybille Bammer (Austrija, 15) 2:6, 6:2, 6:0, Na Li (Kina) - Jelena Janković (Srbija, 3) 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!