Rukomet

Hrvatskim kadetima prvi poraz na MI

Maja Čeko • subota, 23.02.2008.

Nakon šest uzastopnih pobjeda naši su kadeti u prvoj eliminacijskoj utakmici okusili prvi poraz na MI u Egiptu. Tunis je uspio iznenaditi našu momčad u četvrtfinalnom susretu i sada nas čeka utakmica za peto mjesto s Francuzima...

Izabranici Vladimira Canjuge priželjkivali su Tunis u četvrtfinalu, no ipak nisu uspjeli nastaviti svoj impresivni pobjednički niz. Gotovo cijelu utakmicu imali su vodstvo, ali u zadnjih pet minuta dogodio se preokret. Tunižani su postigli tri pogotka za redom i tako u samoj završnici utakmice donijeli nemir među naše mlade reprezentativce čija obrana više nije bila na nivou. Krajnji rezultat na semaforu pokazivao je 18:17 za Tunis.

Izbornik Canjuga za HRS je izjavio: "Nakon prvog kruga svi su nas tapšali po ramenu. Bili smo jedina neporažena reprezentacija od svih 14 sudionica i dečki su se već vidjeli na postolju. Pogotovo kada su vidjeli da igraju protiv Tunisa, koji je bio tek četvrti u drugoj skupini, s čak tri poraza u prvom krugu. Ipak je riječ o mladim igračima (90. godište) i teško im je bilo ostati čvrsto na zemlji nakon svih tih pohvala."

Vremena za tugovanje nije bilo jer je potom uslijedio susret s Crnom Gorom. Nakon neočekivanog poraza naši su kadeti pokazali karakter te popravili dojam pobjedom od 24:11. Među najboljima bili su Vedran Huđ, Marino Marić i Robert Markotić, a posebna pohvala izbornika otišla je Jerku Matuliću.

Posljednju utakmicu na ovogodišnjim Mediteranskim igrama Hrvatska će zaigrati s Francuzima za peto mjesto, a u finalu će igrati domaćin Egipat i trostruki prvaci Španjolci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!