Tenis

Talijanski uljez u polufinalu

Tea Lokas • subota, 23.02.2008.

Četvrtfinalni susreti na zemlji Buenos Airesa protekli su uglavnom mirno, uz jedan neočekivani rezultat. Naime, argentinski je tenisač Jose Acasuso pred domaćom publikom slavio u tri seta protiv šestog nositelja, Rusa Andrejeva. Težak meč imao je i glavni favorit na argentinskoj zemlji - David Nalbandian...

Prvi je nositelj, David Nalbandian, na terenu morao provesti čak dva sata i 38 minuta da bi pobijedio sedmopostavljenog Talijana Staracea i tako osigurao polufinale turnira u domovini. Nije to bio ugodan meč za Argentinca, to više jer je susret bio odgođen zbog jake kiše. No, 11. na svijetu je uspio nadvladati niže rangiranog protivnika, a na kraju je izjavio: "Bio je to vrlo težak meč, igralo se u najgorim mogućim uvjetima za mene. No, pobijedio sam i to je najvažnije, kao i to da sam imao veliku podršku navijača koji su me ostali bodriti unatoč pljusku."

U nastavku natjecanja, domaća će se publika morati suočiti s borbom dvaju svojih miljenika, Nalbandiana i Juana Ignacija Chele. Chela bi polufinalni susret s prvim nositeljem morao zahvaliti Španjolcu Almagru, koji je svoj pobjednički niz morao prekinuti zbog ozljede prepone.

Rezultat koji je iznenadio (ali i razveselio) mnoge u Argentini je pobjeda Josea Acasusa nad šestim nositeljem i 32. igračem svijeta - Igorom Andrejevim. Tri seta trebalo je Argentincu da Andrejeva udalji iz daljnjeg natjecanja i osigura si dvoboj s Talijanom Volandrijem, koji je s dva puta po 6:4 porazio Agustina Callerija.

ATP Buenos Aires, četvrtfinale: Acasuso (ARG) - Andrejev (RUS, 6) 3:6, 6:1, 6:3, Volandri (ITA, 8) - Calleri (ARG) 6:4, 6:4, Nalbandian (ARG, 1) - Starace (ITA, 7) 4:6, 7:6(5), 6:4, Chela (ARG, 4) - Almagro (ESP, 5) 6:3, 2:1, predaja Almagra.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!