Tenis

Soderling potvrđuje reputaciju

Maja Giljanović • subota, 23.02.2008.

23-godišnji je Šveđanin Robin Soderling rutinskom pobjedom nad Andreasom Seppijem u četvrtfinalu 824.000 eura vrijednog turnira u Rotterdamu dokazao da mu dvoranski tenis doista leži. Skor 59. igrača svijeta na otvorenom je, naime, 72-75 dok je naprotiv u dvorani impresivnih 54-23...

Prošle godine u ovo vrijeme 23. igrač ATP liste koji se lani pošteno namučio s povredom ručnog zgloba nakon sat se vremena igre s lakoćom razračunao s, po Hewitta i prvog nositelja i drugog igrača svijeta Nadala, kobnim 24-godišnjakom (6:3, 6:2). Talijan nije uspio ozbiljnije priprijetiti Soderlingu koji je odserviravši 10 asova uz 84% iskoristivosti ubačaja prvog servisa (63%) breaknuo Seppija triput dok je on sam spasio jedinu još u ranoj fazi prvog seta.

Poraženog u četvrtfinalu Marseillea (prvi ovesezonski turnir) od našeg također rekonvalescenta Marija Ančića, u polufinalu na putu k eventualnom šestom finalu karijere od kojih je, pak, osvojio Lyon 2004. i Milan godinu kasnije, čeka Gilles Simon. 23-godišnji Francuz iznimnog talenta je s identičnih 6:3, 6:2 slavio protiv kvalifikanta i 132. na svijetu Teimuraza Gabašvilija.

Simonu, 36. igraču svijeta, trebalo je sat vremena i 20 minuta u meču propuštenih prilika godinu dana mlađeg Rusa koji nije iskoristio čak osam break-šansi: Simonov je servis (55%) odolijevao s 80%-tnom iskoristivosti ubačaja prvog dok on sam s druge strane nije spasio nego devet od 12.

Također četvrtfinalist Marseillea (poraz od Mathieua) i Soderling dosad su se susretali dvaput: prvi put u Zagrebu prošle godine je slavio Šveđanin, a Simon je uzvratio u Marseilleu na putu ka svom premijernom naslovu na Touru (kasnije je inače još osvojio i Bukurešt).

Naš Ivo Karlović, pak, svoj polufinalni susret protiv Francuza Michaela Llodre igra s početkom u 14 sati (uz izravan prijenos na Sportklubu).

Rotterdam, četvrtfinale:
Soderling (Švedska) - Seppi (Italija) 6:3, 6:2, Simon (Francuska) - Gabašvili (Rusija, q) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!