Košarka

Graves junak večeri velikih iznenađenja

Branko Barić • subota, 23.02.2008.

Teško da je itko mogao predvidjeti ovakvo otvaranje 19. kola francuske LNB lige. Dvije momčadi koje dijele čelnu poziciju dočekale su na svojim terenima momčadi iz donjeg dijela poretka i obje su neočekivano izgubile. Posljedica toga mogla bi biti da im se u subotu na vrhu pridruži i Le Mans ukoliko pobjedi Orleansa...

Junak večeri bez ikakve konkurencije je Antonio Graves. 23-godišnji američki razigravač u dresu Pau-Ortheza s 40 postignutih poena potpuno je potopio favoriziranog Asvela usred Villeurbannea, čime je postavio novi ovosezonski rekord francuske lige. Gosti su vodili većim dijelom susreta, no nisu uspjeli izbjeći triler-završnicu. Yohann Sangare imao je šut s istekom vremena za pobjedu, no na sreću momčadi koja je nekoć igrala Euroligu, a sada se bori za opstanak, nije ga pogodio i na semaforu je ostalo 96:97. Antywane Robinson pomogao je Gravesu s 20 poena, dok je u redovima poraženih najzapaženiji bio Robert Conley s 24 poena i osam skokova.

Nakon iznenađujućeg poraza u prvom kolu "Tjedna aseva", Nancy je doživio još jedan šokantan poraz. Ovog puta od njih je bolji bio Dijon, kojemu je to tek šesta pobjeda u natjecanju, rezultatom 78:72. Najbolju utakmicu otkako je stigao u Dijon odigrao je Laurent Sciarra s 15 poena, sedam skokova i osam asistencija, dok je Maleye Ndoye postigao 19 poena. Prvo ime u redovima domaćih bio je Cyril Julian s 13 poena i 11 skokova.

LNB, 19. kolo: Asvel – Pau-Orthez 96:97, Nancy – Dijon 72:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!