Tenis

Llodra zaustavio Karlovića

Maja Giljanović • subota, 23.02.2008.

Michael Llodra u njihovom je drugom međusobnom susretu još jednom bio bolji od Ive Karlovića i zaustavio ga u polufinalu 824.000 eura vrijednog turnira u Rotterdamu...

27-godišnji je Francuz nakon pobjede u Zagrebu lani (6:4, 7:6) još jednom slavio u dva seta, a Karlo može plakati za set-loptom pri rezultatu 6:5 u drugom setu, inače svojom prvom i jedinom stvorenom break-šansom, nakon spašavanja koje je Llodra izborio svoj četvrti tie-break na turniru. U njega je, pak, s obzirom da je dosadašnja tri (uključujući i oba jučer protiv Haasea u četvrtfinalu) osvojio ušao kao favorit na koncu potvrdivši statistiku i osvojivši ga mini-breakom na 4:4. Return u paru s Arnaudom Clementom finaliste ovogodišnjeg Australian Opena je, naime, sletio pravo na crtu i Karlovićevu jedva vraćenu loptu nije mu bio problem rutinski zakucati forhendom.

Karloviću potom nije dao ni mrvu nade u eventualni povratak u susret i nakon sat i 25 minuta igre plasirao se u svoje peto finale karijere, a drugo ove sezone. 58. igrač svijeta je, naime, na startu godine protiv Jarkka Nieminena osvojio Adelaide, a da je u formi osvajač još i Hertogenboscha 2004. godine je potvrdio izborivši potom i četvrtfinale Aucklanda. Uslijedio je uspješan Davis Cup vikend da bi u Marseilleu prošlog tjedna upisao poraz od sunarodnjaka Mathieua i to poput našeg Karla (Baghdatis) također u drugom kolu.

Lov na treći naslov (dvaput je ostao kratkih rukava - u Adelaideu i Hertogenboschu kao branitelj naslova) Llodra je osigurao izvrsnom partijom na servisu jer Karlović je ukupno Francuzu uzeo 12 poena (sedam na prvom i pet na drugom). I naš je trenutno 24. igrač svijeta s druge strane imao visokih 79% ubačaja prvog servisa, ali je unatoč 16 asova (nasuprot Llodrinih pet) padom koncentracije u samom finišu prvog seta protivniku dozvolio da mu iz prve break-prigode u meču oduzme servis. Dvije neprisiljene pogreške Karlovića su nakon 35 minuta igre koštale seta, a u nastavku zahvaljujući prvenstveno slabom bekend returnu kojeg je Llodra nemilice iskorištavao propustio je veliku priliku plasirati se u finale i nakon tri trofeja osvojenih lani u Houstonu, Nottinghamu i Stockholmu kojima je inače uz Federera prošle godine bio jedini tenisač pobjednik na tri različite podloge(!), okititi se pred Zagreb svojim četvrtim ATP naslovom.

Protivnik, pak, Llodre bit će bolji iz večerašnjeg ogleda Robina Soderlinga i Gillesa Simona u kojem će nekada (u rujnu 2004.) 38. igrač svijeta sasvim sigurno navijati za sunarodnjaka s obzirom da je četiri godine mlađeg Simona dobio u oba dosadašnja susreta dok mu je Šveđanin budući se nikad nisu susretali ni na ATP ni na Challenger nivou - nepoznanica.

Rotterdam, polufinale:
Llodra (Francuska) - Karlović (Hrvatska) 7:5, 7:6(4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!