Zimski sportovi

Raich vodi, Ivica pred bodovima

Zvonimir Šimunović • subota, 23.02.2008.

Benjamin Raich najbrže je odvezao prvu vožnju veleslaloma u Whistleru. Austrijanac je odlično iskoristio startni broj jedan, a minimalni zaostatak ima Didier Cuche. Iza vodećeg dvojca smjestili su se njihovi zemljaci Hannes Reichelt i Marc Berthod. Ivica Kostelić izborio je 29. mjesto i tako po prvi puta ove sezone ušao u drugu vožnju...

Benjamin Raich vodeći je nakon prve vožnje šestog veleslaloma sezone. Austrijanac je na olimpijskoj stazi u Kanadi ostvario najbolji rezultata nakon prvog nastupa i tako najavio nastavak borbe za pobjedu kako u poretku ove discipline, tako i u utrci za Veliki globus.

Raich se najbolje snašao na stazi koja nije bila prezahtjevno postavljena, ali je jedna od dužih u Svjetskom kupu. Sa startnim brojem jedan najbolje je prošao gornjim i srednjim dijelom staze gdje je stekao većinu prednosti pred ostalima. Raich ove sezone ima samo jednu pobjedu (slalom) pa će biti zanimljivo vidjeti da li će uspjeti ponoviti jednako dobar nastup i u drugoj vožnji.

Samo dvadeset stotinki iza Raicha smjestio se Didier Cuche. Švicarac je zaostatak stekao u srednjem dijelu staze, dok je donji dio odvezao brže od vodećeg, ali nedovoljno za preuzimanje vodstva. Austrijsko-švicarsku koaliciju na vrhu čine još treći Hannes Reichelt i Marc Berthod.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Reichelt potvrđuje da mu staza u Whistleru odlično odgovara pa nakon drugog mjesta iz superveleslaloma i danas najavljuje postolje. I on je, baš kao i Cuche, ključni zaostatak stekao u srednjem dijelu, dok je kako je išao kraju bivao sve brži i brži. Marc Berthod pobjednik je zadnjeg veleslaloma (Adelboden), a zaostatak tek nešto veći od 30 stotinki jamči mu i danas dobru poziciju pred drugi nastup.

Da utrka ne prođe samo u znaku Europljana, pobrinuli su se Ted Ligety i domaći skijaš John Kucera. Amerikanac je nakon dugo vremena prikazao nastup bez većih pogrešaka, dok je Kanađanin na radost navijača najavio da bi još agresivnijim drugim nastupom i on mogao u borbu za postolje.

Ivicu Kostelića sreća je napokon malo "pomazila" i u veleslalomu. Naš je skijaš sa startnim broje 34 uspio doći do pretposljednjeg mjesta koje vodi u drugu vožnju i tako najaviti bodove u ovoj disciplini nakon više od četiri godine. Ivica je na prvom prolazu imao 55 stotinki zaostatka. Srednji dio prošao je s najviše poteškoća i zaradio još više od sekunde (+ 1.83), da bi nastup okončao s 2.31 iza vodećeg Reicha. Ukoliko završi drugu vožnju, Kostelić će postati tek četvrti skijaš koji je ove sezone osvajao bodove u svim disciplinama.

Svjetski kup, Whistler, veleslalom, skijaši, 23.02.2008., prva vožnja:
1. Benjamin Raich (Austrija) 1:20.53
2. Didier Cuche (Švicarska) + 0.20
3. Hannes Reichelt (Austrija) + 0.26
4. Marc Berthod (Švicarska) + 0.33
5. Ted Ligety (SAD) + 0.49
6. John Kucera (Kanada) + 0.55
7. Manfred Moelgg (Italija) + 0.65
8. Davide Simoncelli (Italija) + 0.90
9. Stephan Goergl (Austrija) + 1.07
10. Bode Miller (SAD) + 1.11
...
29. Ivica Kostelić (Hrvatska) + 2.31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!