Tenis

Bitka za domovinu

Tea Lokas • subota, 23.02.2008.

Nakon teškog tjedna u Buenos Airesu i par mečeva u tri seta, prvi nositelj David Nalbandian napokon je spojio dva odlična seta i izborio finale 466 tisuća dolara vrijednog turnira u svojoj Argentini. U finalu će mu se, sasvim neočekivano, pridružiti sunarodnjak Acasuso...

Nalbandian je ekspresno svladao četvrtog nositelja i još jednog Argentinca, Juana Ignacija Chelu. Manje sretan argentinski igrač danas nije imao nikakvo oružje protiv Nalbandiana koji je u prvom setu dopustio protivniku tek jedan gem, dok je u drugom bio nešto darežljiviji poklonivši mu dva gema.

Protivnik u finalu bit će mu nepostavljeni Acasuso koji je svladao osmog nositelja Volandrija. 51. igrač na svijetu vratio se nakon seta zaostatka u susret i slavio u drugom i trećem setu s dva puta po 6:4.

"Podrška navijača bila je nevjerojatna. Ja sam uspio preokrenuti super-važan meč u svoju korist, a ako Bog da, dat ću sve od sebe i u sutrašnjem finalu", nakon meča je izjavio pobjednik.

U sutrašnjem finalu tako će se sastati očekivani favorit i čovjek koji je iz sjene uspio briljirati pred svojom publikom. Argentinci će zasigurno uživati u svom idealnom finalu u kojem će se za trofej boriti 11. i 51. igrač na ATP ljestvici.

ATP Buenos Aires, polufinale: Nalbandian (ARG, 1) - Chela (ARG, 4) 6:1, 6:2, Acasuso (ARG) - Volandri (ITA, 8) 4:6, 6:4, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!