Rukomet

I druga postava udarna

Ivana Strahija • nedjelja, 24.02.2008.

Perutnina Pipo IPC u ovom je kolu pobijedila Medveščak. Nekad veliki derbi, danas tek žešći trening za Međimurce, koji su bez glavnog trenera i nekolicine najjačih igrača jasno pokazali da je depresija iz Chrobryja za njima...

Pertunina Pipo IPC – Medveščak Konica Minolta 33:27 (18:13)

Čakovec, dvorana GOC-a, gledatelja 500
Suci: Kasunić, Matovina (Karlovac)

Pertunina Pipo IPC: Bagarić 10, Arnaudovski 1, Raković 2, Vidaković 4, Lesjak 1, Zadravec 2, Turk 1, Mesarić 4, Krajner 3, Herman 2, Ćavar 3, Kovačić

Vezane vijesti

Medveščak Konica Minolta: Đurić 1, Papić 7, Jelinčić 5, Janković 3, Seferović 1, Hadrović 1, Matoic 1, Škegro 1, Leskovac 1, Vlahić 1, J. Šunjič 2, Polanec 3

Obrane
Pertunina Pipo IPC: Lončar 11, Šego 5
Medveščak Konica Minolta: Tomić 2, M. Šunjić 18

Sedmerci
Pertunina Pipo IPC: 3/6 (Bagarić 3/5, Arnaudovski 0/1)
Medveščak Konica Minolta: 2/3 (Jelinčić 2/3)

Isključenja
Pertunina Pipo IPC: 4 minute
Medveščak Konica Minolta: 10 minuta

Obzirom da je trener Canjuga kao izbornik kadetske reprezentacije na Mediteranskim igrama u Egiptu, momčad je protiv Medveščaka vodio Josip Borković i odradio dobar posao. Naime, Borković je priliku dao mladim igračima, na terenu su se rotirali svi oni s manjom minutažom, pa su oni iz prve postave mogli odahnuti i ulaziti tek ukoliko bi zatrebalo.

Slika 3 od 4.
Foto: Ivana Strahija

Početnu prednost imao je Medveščak, a sve do 5:5 Pipo lovi rezultat. Potom prvo Ćavar Zagrepčanima krade loptu i u brzom kontranapadu vodi domaće na 6:5, a odmah potom Medveščaku suci sviraju pasivni napad, pa zabija Bagarić. Na plus tri domaći dolaze u 13. minuti pogotkom Rakovića.

Sve do 23. minute Zagrepčani uspijevaju zadržati priključak s Perutninom, ponajviše zahvaljujući odličnom Mati Šunjiću na vratima, ali i nepreciznosti domaćih igrača, koji pogađaju vratnice i promašuju gol.

Slika 2 od 3.
Foto: Ivana Strahija

No tada Perutnina ulazi u seriju od pet pogodaka u nizu, Krajner, Herman, Arnaudovski i Mesarić su se iskupili za propuštene napade i odveli Pipo na 18:11. Do kraja poluvremena gosti stižu tek malo ublažiti situaciju.

U drugom poluvremenu domaćini suvereno vladaju terenom, a Borković na parket šalje redom Vidakovića, Hermana, Turka te debitanta Kovačevića, koji uspješno zadržavaju solidnu prednost nad Medveščakom, premda se postava mijenjala svakih par minuta. Iako je rezultat mogao biti i viši, glavni je cilj susreta postignut: ekipi se podignuo moral nakon poraza u Poljskoj, a mladi su igrači pokazali da mogu dostojno zamijeniti glavne vedete ekipe.

Slika 1 od 2.
Foto: Ivana Strahija

I gostujući je trener Boris Dvoršek bio zadovoljan utakmicom: "Mislim da su gledatelji u Čakovcu mogli vidjeti lijepu igru, bilo je kontranapada, šuteva izvana, dobrih obrana… Nama rezultat nije bio prioritet, jer u Čakovec nismo došli po bodove, obzirom da znamo kolika je razlika u kvaliteti između naše dvije ekipe. Nama je najvažnije bilo pripremiti se za utakmicu protiv Nexea u Zagrebu idućeg vikenda koja nam je presudna za ostanak u ligi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!