Tenis

Llodri treći naslov karijere

Maja Giljanović • nedjelja, 24.02.2008.

Bolji u polufinalu od našeg Ive Karlovića, 27-godišnji Francuz Michael Llodra na koncu se okrunio naslovom pobjednika 824.000 eura vrijednog ABN Amro turnira u Rotterdamu...

58. se igrač svijeta protiv 59. Robina Söderlinga vratio nakon u tie-breaku izgubljenog prvog seta da bi se unatoč na početku drugog seta izborenog i odmah potom propuštenog breaka vratio još jednom Šveđaninu uzevši početni udarac, poravnao na 1:1 i u tie-breaku trećeg nakon dva sata i 10 minuta igre slavio: "Osvajanje ovog turnira bez premca je najveći uspjeh moje karijere. Naći se na listi pobjednika u društvu šampiona poput Ivaniševića i Krajičeka je naprosto neopisivo", izjavio je uzbuđeni Llodra.

Susret je inače prošao u potpuno izjednačenoj igri: obojica su na koncu osvojila po stotinu poena, a Söderling je štoviše odservirao više (22 naprema 15) asova i ubacio više returna (30-23). Llodra je u svom petom finalu karijere zapravo do trećeg naslova stigao doslovce zahvaljujući jednoj lopti, a Šveđanin će dugo pamtiti dvostruku pogrešku (prvu u setu) pri rezultatu 3:4 u odlučujućem tie-breaku.

Llodra se ovom pobjedom priključio Andyju Murrayju kao jedinom dosad osvajaču dvaju turnira u sezoni jer je protiv Jarkka Nieminena u siječnju u Adelaideu osvojio nakon Hertogenboscha 2004. svoj drugi naslov, prvi u 2008. Söderlingu je, pak, Rotterdam tek drugi turnir godine (u četvrtfinalu Marseillea prošlog ga je tjedna zaustavio Mario Ančić) s obzirom da se proteklih preko pola godine još od kolovoza i predaje u Kanadi oporavljao nakon komplicirane operacije lijevog ručnog zgloba.

Nastavi li, međutim, u sličnom ritmu sasvim će sigurno talentirani 23-godišnjak veoma skoro put vrha ATP liste (lani u ovo vrijeme je bio 23. na svijetu) i preokrenuti negativan skor u dosad igranim finalima: nakon Rotterdama je, naime, i svog šestog finala karijere pao na 2:4, a posljednji je turnir osvojio još 2005. u Milanu (godinu, pak, dana ranije je osvojio Lyon).

Finale je parova, također posve izjednačeno, pripalo češko-ruskoj kombinaciji Tomaš Berdych/Dmitri Tursunov nakon 70 minuta igre boljima od njemačko-rusko koprodukcije Kohlschreiber/Južni. Oba su para inače bila nepostavljena, a u polufinalima su zaustavili treće Erlich/Ram odnosno druge nositelje Aspelina i Knowlea koji su nakon četvrtfinala protiv Nadala i Robreda predali susret 97. i 162. igraču Stanford ATP Doubles rankinga.

Rotterdam, finale:

Llodra (Francuska) - Söderling (Švedska) 6:7(3), 6:3, 7:6(4)

Berdych/Tursunov (Češka/Rusija) - Kohlschreiber/Južni (Njemačka, Rusija) 7:5, 3:6, 10:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!