Zimski sportovi

Riesch najbolja poslije superveleslaloma

Zvonimir Šimunović • nedjelja, 24.02.2008.

Nakon prvog dijela superkombinacije, koja se sastoji od po jedne vožnje superveleslaloma i slaloma, u vodstvu je Maria Riesch. Njemica je vrlo dobrom vožnjom stvorila solidnu prednost ispred Julie Mancuso. Treća je Emily Brydon koja će u slalomu teško zadržati poziciju. Zato će u tehničkoj disciplini proboj u vrh tražiti prije svih četvrta Nicole Hosp te deveta Marlies Schild čiji su zaostaci nadoknadivi...

Posljednja disciplina ovoga tjedna u kanadskom Whistleru je superkombinacija za djevojke. Posebnost ove utrke je da skijašice umjesto spusta voze superveleslalom. Najbolje je to iskoristila vodeća superveleslalomašica Svjetskog kupa Maria Riesch. Ona je na prolaznom vremenu na sredini staze imala skoro pola sekunde zaostatka za Mancuso, no sjajni donji dio u kojem je jedina skijala uz maksimalni rizik donio joj je prednost koju je ova odlična allround skijašica u stanju zadržati u slalomu. Pitanje je samo koliko će izdržati pritisak i nervozu koja ju je u Zagrebu koštala ispadanja.

Vrlo zadovoljna može biti i Julia Mancuso koja za Njemicom kasni 42 stotinke. Mancuso, baš kao i vodeća, ima i vrlo dobru slalomsku tehniku, no česta su i odustajanja. Emily Brydon očekivano je u vrhu nakon superveleslaloma, no Kanađanka je do sada u karijeri samo jednom osvajala slalomske bodove (i to 2000.) tako da će teško obraniti poziciju i nakon drugog dijela.

Četvrta Nicole Hosp obavila je dobar posao prije slaloma. Austrijanka za Riesch zaostaje nešto manje od osamdeset stotinki i morat će se dobro potruditi ukoliko želi doći do pobjede koja bi joj zbog slabijeg nastupa Lindsey Vonn (10.), mogla donijeti vodstvo u ukupnom poretku. No, Hosp vjerojatno još uvijek vrti film sa Sljemena kada joj je ispadanje u slalomu odnijelo pregršt bodova pa će biti zanimljivo vidjeti kakav će biti njen drugi nastup.

Svoju priliku u slalomu vidi i Marlies Schild kojoj vodeća bježi malo više od sekunde, a ukoliko napokon ove godine uspije pokazati zadovoljavajuću slalomsku vožnju, šanse za postolje ima i Anja Paerson.

Slalom počinje u 22:45.

Svjetski kup, skijašice, superkombinacija, 24.02.2008., superveleslalom:
1. Maria Riesch (Njemačka) 1:21.49
2. Julia Mancuso (SAD) + 0.42
3. Emily Brydon (Kanada) + 0.53
4. Nicole Hosp (Austrija) + 0.78
5. Anja Paerson (Švedska) + 0.83
6. Andrea Fischbacher (Austrija) + 0.93
7. Britt Janyk (Kanada) + 0.99
8. Ingrid Jacquemod (Francuska) + 1.06
9. Marlies Schild (Austrija) + 1.09
10. Lindsey Vonn (SAD) + 1.13
10. Elisabeth Goergl (Austrija) + 1.13
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!