Tenis

Nalbandianovo kućno slavlje

Tea Lokas • nedjelja, 24.02.2008.

David Nalbandian uspio je poraziti domaćeg protivnika i tako potvrditi očekivanja publike i navijača koji su njega vidjeli kao glavnog favorita za trofej na turniru u Buenos Airesu. Argentinac je osvojio turnir vrijedan 466 tisuća dolara, a i osigurao si 175 bodova na Race ljestvici...

Najbolji Argentinac zaslužio je povratak u Top-10 maratonskom pobjedom nad sunarodnjakom Joseom Acasusom u finalu ATP turnira u Buenos Airesu, ujedno osvojivši i osmu titulu u karijeri.

Skoro tri sata bila su potrebna Nalbandianu da okonča meč u svoju korist, a u drugom setu odigravao se tie-break u kojem je više rangirani igrač slavio rezultatom 7:5. Pobjednik je po drugi put u karijeri svladao sunarodnjaka.

Tijek meča u početku se nije činio povoljnim za Nalbandiana. Naime, u prvom je setu Acasuso uzeo ček dva servis-gema protivniku i izvrsno iskorištavao njegove pogreške na dugim loptama. Nalbandian se pokušao brzo vratiti u drugom setu, a to mu je na trenutak uspjelo kada je breaknuo Acasusa za 4:1. No, Acasuso sve vraća, a igra se nastavlja u tie-breaku u kojem je drugi Argentinac ipak ostao kraćih rukava.

U sedmom je gemu trećeg seta dvostruka pogreška Acasusa bila presudna za susret. Nalbandian je uzeo što mu se ponudilo na dlanu i zadržavanjem svog servisa pobijedio u ovom teškom susretu. Nakon susreta presretni Argentinac naglasio je: "Prekrasno je učiniti nešto što ovdje još nikad nisam, jako sam sretan što sam pobijedio kod kuće."

ATP Buenos Aires, finale: Nalbandian (Argentina, 1) - Acasuso (Argentina) 3:6, 7:6(5), 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!