Nogomet

"Osvojit ćemo naslov za Eduarda"

Marin Vuković • ponedjeljak, 25.02.2008.

Lice Mathieua Flaminija govorilo je sve. Iz užasa i suza u njegovim očima, ali i očima ostalih Eduardovih suigrača, već tada, u četvrtoj minuti susreta protiv Birminghama, bilo je jasno kako je Eduardo izgubljen do kraja sezone. Njegovi suigrači sada su odlučni osvojiti naslov u njegovu čast...

Sada je jasno kako će Eduardo propustiti ostatak sezone i europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj, prvo veliko nogometno natjecanje na kojemu je trebao nastupiti. Šok nakon tragedije našeg reprezentativca pretvorio se u odlučnost njegovih suigrača da do kraja sezone zadrže prednost na ljestvici i osvoje naslov prvaka, Eduardu u čast.

"Izgubili smo Eduarda. To je strašna ozljeda jer mu je slomjena noga. Bilo je teško, nemam riječi kojima bih opisao ono što sam vidio", kazao je Flamini. "Bila je to vjerojatno najteža ozljeda koju sam ikad vidio. Sada moramo biti uz njega jer oporavak će biti težak. On je naš prijatelji suigrač i ovo nas je strašno pogodilo."

"Želim li osvojiti titulu za Eduarda? Naravno da želim. Željeli smo je osvojiti i prije, ali sada želimo do naslova i zbog njega. Eduarda neće biti među nama dugo vremena i logično je da želimo ovaj naslov posvetiti njemu."

Eduardovog partnera u napadu, Danca Nicklasa Bendtnera, također je pogodila teška ozljeda njegova suigrača. "Naravno da sada moramo misliti na Eduarda koji je teško ozlijeđen. Želimo mu sve najbolje", rekao je. Bendtner je ponudio i nekoliko riječi u obranu Martina Taylora: "Znam Taylora i znam da nije igrač koji namjerno ide ozlijediti igrača, nikad to ne bi napravio. On je vrlo miran čovjek. Čuo sam da mu je jako teško i to je očekivano."

"U nogometu se događaju takve stvari. Iako on inače ne radi takve prekršaje, ovo je bio zaista težak i zaslužio je crveni karton. Sudac nije imao nikakvog izbora", dodao je Danac. "Iz reakcija suigrača vidio sam da je Eduardovo stanje loše, svi su potrčali na teren i znao sam da je nešto nije u redu. Rastužilo nas je sve to."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!