Nogomet

David Busst ohrabruje Eduarda

Marin Vuković • ponedjeljak, 25.02.2008.

Bivši branič Coventryja David Busst, koji je sredinom 90-ih zbog ozljede slične Eduardovoj bio prisiljen prekinuti karijeru, uputio je riječi ohrabrenja hrvatskom reprezentativcu i ustvrdio kako je uvjeren da će se on vratiti na nogometne terene...

David Busst svoju je posljednju utakmicu u dresu Coventryja odigrao 8. travnja 1996. godine. U susretu s Manchester Unitedom na Old Traffordu odigrao je tek dvije minute kada su ga dvostrukim prekršajem zaustavili Dennis Irwin i Brian McClair. Busst je doživio prijelome tibije i fibule, ukazivala mu se pomoć gotovo 15 minuta, a utakmica je mogla biti nastavljena tek nakon što je njegova krv isprana s travnjaka. Prema nekim izvješćima tadašnji vratar Manchester Uniteda Peter Schmeichel nije mogao izdržati te je nakon pogleda na Busstovu ozljedu - povratio.

U izjavi za BBC Radio 5 Live Busst je izrazio svoju vjeru u Eduardov povratak i poslao mu poruku ohrabrenja. "Ako ne bude bilo komplikacija, siguran sam da će Eduardo ponovno zaigrati", kazao je Busst, pokušavši usporediti svoju ozljedu s Eduardovom. "Ja sam doživio dvostruki prijelom tibije i fibule. Razlika između Eduardove i moje ozljede je što su mene udarila dvojica igrača, s obje strane noge istovremeno. Ne sjećam se reakcija okoline i publike jer je nakon toga sve utihnulo. Bio sam u velikim bolovima i nisam se htio pomaknuti jer me tada još više boljelo", prisjeća se Busst.


Ozljeda Davida Bussta u susretu protiv Manchester Uniteda

"Fotografije koje sam kasnije vidio popunile su mi rupe u pamćenju. Tek nakon što su mi rekli da više neću moći igrati nogomet vidio sam slike toga događaja, prije toga su mi izrezivali slike iz novina kako ih ne bih vidio. Šest mjeseci nakon što su mi rekli da ne mogu igrati, pogledao sam slike i bilo je strašno čudno vidjeti stanje u kojem mi je bila noga."

"U prvih 12 dana imao sam čak deset kirurških zahvata, a ukupno čak 20 operacija", dodao je, poslavši poruku Eduardu. "Želio bih ohrabriti Eduarda i reći mu da ne dopusti ljudima da uspoređuju njegovu ozljedu s mojom jer ja sam morao prestati igrati. Međutim, moja karijera završena je zbog naknadne infekcije i štete koju je ostavila na mišićnom tkivu. Ukoliko su liječnici obavili dobar posao i ako ne bude nikakve infekcije, Eduardo će se sigurno vratiti kada kost zacijeli, za otprilike 12 mjeseci."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!