Rukomet

Južna Koreja i Kuvajt za vladara Azije

Zvonimir Šimunović • ponedjeljak, 25.02.2008.

Prvenstvo Azije za rukometaše stiglo je do same završnice. Očekivano su do finala došle dvije najbolje reprezentacije zadnjih desetak godina Južna Koreja i Kuvajt. Te su momčadi tako već osigurale nastup na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj...

Prvenstvo najvećeg kontinenta okupilo je deset najboljih reprezentacija koje su bile razvrstane u dvije skupine. Tako su u prvoj skupini svoje mjesto našle izabrane vrste Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Japana, Južne Koreje i Katara. Status favorita opravdali su Korejanci koji su upisali četiri pobjede, a u polufinale je još prošla i Saudijska Arabija (dvije pobjede, poraz i neriješeno).

U drugoj skupini, gdje su snage odmjerili Kuvajt, Iran, Kina, Bahrain i Libanon, situacija je bila puno izjednačenija. Nakon četiri kola, Kuvajt, Iran i Bahrain imali su po šest bodova. Zbog bolje gol razlike u međusobnim susretima, među najbolja četiri prošli su Kuvajt i Iran.

U polufinalu Koreja se bez većih problema obračunala s Iranom (33:24), dok je Kuvajt, inače branitelj naslova, u uzbudljivoj završnici bio bolji od Saudijske Arabije (32:29). Finale i utakmica za treće mjesto na rasporedu su u utorak, 26. veljače.

Ovo natjecanje zanimljivo je i iz razloga što će uz finaliste i pobjednik dvoboja za treće mjesto osigurati nastup na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!