Tenis

Osveta Davenport

Ivor Krapac • utorak, 26.02.2008.

Lindsay Davenport, glavna zvijezda sinoćnjeg programa na WTA turniru u Memphisu, napravila je prvi korak protiv suparnice koju je imala priliku upoznati u nedavnom porazu u Fed Cupu. Četvrtopostavljena 31-godišnja Amerikanka nije se dala iznenaditi drugi put u kratkom razdoblju...

Njemica Sabine Lisicki, koja je početkom mjeseca slavila sa 6:1 i 7:5 u prvom kolu Svjetske skupine Fed Cupa u La Jolli, ovog puta nije mogla ni do seta protiv Davenport. Nekadašnja prva tenisačica svijeta sinoć je slavila sa 7:5 i 6:3.

"Bilo mi je vrlo bitno osvojiti prvi set na turniru, nakon toga sam se opustila i počela igrati svoju igru", komentirala je četvrta nositeljica nakon pobjede: "Meč protiv nje prije nekoliko tjedana u Fed Cupu pomogao mi je da je bolje upoznam. Vrlo je dobra tenisačica, a saznanje koliko dobro može odigrati koristilo mi je da se pripremim za ovaj dvoboj."

U ponedjeljak je na terenu bila još samo jedna nositeljica, petopostavljena Bjeloruskinja Olga Govorcova, koja je preskočila startnu prepreku sa 6:4 i 6:2 protiv Mashone Washington. Dan ranije, u nedjelju, svoj je posao u prvom kolu odradila i sedma nositeljica, Šveđanka Sofia Arvidsson, sa 7:6(3), 5:7 i 6:1 protiv Severine Bremond.

Vrijedi izdvojiti i drugu pobjedu mlade Michelle Larcher de Brito na WTA turnirima. Portugalska tinejdžerica, koja je krajem siječnja napunila 15 godina, prošla je predajom Stephanie Cohen-Aloro pri zaostatku od 7:5 i 1:0 zbog bolesti.

Larcher de Brito je prethodnu pobjedu na WTA Touru upisala protiv Meghann Shaughnessy prošlog travnja na Tier I turniru u Miamiju, a i tada je, kao i ovog tjedna u Memphisu, u glavni ždrijeb ušla s pozivnicom. Obzirom da živi i trenira u akademiji Nicka Bolletierija na Floridi, a Bolletieri joj je, uz oca Antonija, naveden i kao trener, mladoj Portugalki su mnoga vrata u SAD-u očito već otvorena.

WTA Memphis, prvo kolo: Kudrjavceva (Rusija) - Schultz-McCarthy (Nizozemska, Q) 6:3, 5:7, 6:2, Liu (SAD, WC) - Fedak (Ukrajina) 6:4, 6:3, Davenport (SAD, 4) - Lisicki (Njemačka, Q) 7:5, 6:3, Rodina (Rusija) - Jakimova (Bjelorusija) 7:5, 6:4, Larcher de Brito (Portugal, WC) - Cohen-Aloro (Francuska) 7:5, 1:0, predaja Cohen-Aloro, Arvidsson (Švedska, 7) - Bremond (Francuska) 7:6(3), 5:7, 6:1, Dubois (Kanada) - King (SAD) 6:2, 2:6, 6:1, Czink (Mađarska) - Pučkova (Rusija) 6:3, 3:6, 6:4, Govorcova (Bjelorusija, 5) - Washington (SAD) 6:4, 6:2, Voracova (Češka) - Ani (Estonija) 6:3, 6:7(5), 7:6(3), Görges (Njemačka, WC) - Osterloh (SAD) 7:6(3), 7:6(3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!