Tenis

Španjolci otvorili bez milosti

Maja Giljanović • utorak, 26.02.2008.

Tri su (od tri koji su nastupili prvog dana) Španjolca prošla u osminu finala 795.000 dolara vrijednog turnira u Acapulcu, a najviše teži Albert Montanesova eliminacija sedmog nositelja turnira Igora Andrejeva...

27-godišnji je Montanes Rusu, prošlotjednom četvrtfinalisti u Buenos Airesu (Acasuso) servis uzeo pet (od šest stvorenih prigoda) puta dok je on sam spasio tri od šest break-lopti i u susretu obilježenom neprisiljenim pogreškama obojice na koncu nakon prvog seta osvojenog u tie-breaku, a poslije sat i 45 minuta igre, izborio prolaz u sljedeću rundu gdje ga čeka sunarodnjak Marcel Granollers-Pujol.

21-godišnji je kvalifikant na svom sedmom ukupno turniru iz ATP ranga imao sreće sa ždrijebom koji mu je, naime, u prvom kolu dodijelio meksičkog wild-carda Bruna Rodrigueza, vršnjaka mu i 439. igrača svijeta. Dvaput po 6:3 nakon sat i pol vremena igre dostajalo je 116. na listi (jednom - u Valenciji lani četvrtfinalisti) da pokuša protiv šest godina starijeg Montanesa učiniti korak dalje od osmine finala Vina del Mara koncem prošlog mjeseca kad ga je nakon pobjede nad Brzezickim u prvom kolu zaustavio Boris Pašanski. Montanes će, s druge strane, tražiti četvrtfinale po četvrti put s tim da je dosad najdalje prošao 2005. kad ga je u finalu zaustavio Rafael Nadal.

Šesti nositelj Nicolas Almagro se u manje od sat vremena uz gubitak samo tri gema riješio Jirija Vaneka i kao pobjednik turnira u Costa do Sauipi stigao do desete pobjede u 11 mečeva ove sezone odigranih na zemlji (prošli tjedan u Buenos Airesu je susret četvrtfinala protiv Chele, inače u Acapulcu branitelja naslova osvojenog lani protiv Carlosa Moye, predao zbog povrede prepona). 28. igrača svijeta (lani je u rujnu bio 26.), 21-godišnjaka je servis služio upravo savršeno - zabio je 13 asova, izgubio samo tri poena nakon ubačenog prvog servisa (92%) i jedinu prigodu Čeha da mu koncem drugog seta uzme servis osujetio winnerom. U sljedećem ga, pak, kolu čeka bolji iz susreta Volandri/Massu.

Uspješan je u prvom kolu bio i Juan Monaco, oporavljenik poslije povrede gležnja u finalu parova na turniru u Costa do Sauipi i povratnik na Tour prošlog tjedna kada ga je kao branitelja naslova pobjednika Buenos Airesa u prvom kolu na krivoj nozi uhvatio sunarodnjak Agustin Calleri. Trećeg je nositelja Acapulca još jedan sunarodnjak, Juan Pablo Brzezicki, odveo u treći set, ali break viška (4:3) 23. je igrača svijeta u konačnici nakon gotovo dva sata igre trasirao u osminu finala gdje čeka pobjednika iz dvoboja Horna/Fognini.

Acapulco, 1. kolo:
Montanes (Španjolska) - Andrejev (Rusija, 7) 7:6(4), 6:3, Monaco (Argentina, 3) - Brzezicki (Argentina) 6:3, 2:6, 6:3, Almagro (Španjolska, 6) - Vanek (Češka) 6:1, 6:2, Granollers-Pujol (Španjolska, q) - Rodriguez (Meksiko, wc) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!