Rukomet

Južna Koreja prvak Azije, Saudijska Arabija u Hrvatskoj

Zvonimir Šimunović • utorak, 26.02.2008.

Reprezentacija Južne Koreje osvojila je po sedmi puta titulu najboljeg u Aziji. U finalu prvenstva igranog u Iranu, novi prvaci pobijedili su branitelja naslova Kuvajt. Treća je Saudijska Arabija...

Finalni susret imao je i vrlo napet uvod jer su se sastale dvije momčadi koje su zadnjih godina i više nego obični rivali. Naime, osim što je Kuvajt na zadnja tri azijska prvenstva osvajao naslove, momčad s Bliskog istoka na prvotnim je kvalifikacijama za Olimpijske igre izborila nastup u Pekingu. Međutim, zbog korejskog prigovora na suđenje te su kvalifikacije poništene, a u novima je put u Kinu zaslužila baš Koreja.

Stoga se ovo finale čekalo kao konačni obračun dviju najboljih reprezentacija azijskog kontinenta. Korejanci su pokazali da su ipak trenutno spremniji i u Esfahanu slavili s uvjerljivih 27:21. Bila je to potvrda njihovog stopostotnog učinka na ovom natjecanju. Sedam pobjeda u sedam nastupa donijelo je Koreji sedmi naslov prvaka Azije, prvi nakon 2000.

U susretu za treće mjesto Saudijska Arabija je bila bolja od domaćina Irana s 24:23. Minimalnom pobjedom Saudijci su zajedno s finalistima izborili nastup na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Prvenstvo Azije, Iran:

Južna Koreja - Kuvajt 27:21 (finale), Saudijska Arabija - Iran 24:23 (za treće mjesto).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!