Košarka

Veličanstveni Rudy, Nicević i društvo okrenuli

Branimir Korać • utorak, 26.02.2008.

Joventut i Himki prema očekivanjima su prošli u osminu finala Uleb kupa dok je velikim preokretom u završnici to uspjelo i Nicevićevom Bešiktašu...

Joventut – Swans Gmunden 77:56 (89:59)

Iako je sve bilo jasno još uoči uzvrata, obzirom da je Joventut slavio s čak plus 30 u Austriji, Španjolci su tražili i domaću pobjedu. U prvom poluvremenu ništa im nije išlo po planu. Swans se držao vrlo dobro i na poluvremenu vodio 32:29. No Aito Garcia nakon toga uvodi u igru Rudyja Fernandeza koji igra jednu od najboljih utakmica sezone i radi veliki preokret. Fernandez nije niti sekunde igrao u prvom poluvremenu da bi u trećoj četvrtini u osam minuta upisao čak 20 poena (2/3 za dva, 5/6 za tri) uz dvije blokade i po tri skoka i dodavanja. Joventut je u tom razdoblju napravio seriju 27:3 i riješio utakmicu, a Fernandez se nakon tih osam minuta vratio na klupu nastavivši s odmorom. Do kraja susreta Španjolci su lagano čuvali prednost i visoko slavili. ''Zadovoljan sam igrom i svojim igračima izuzev pet minuta treće četvrtine kada je Rudy ušao na teren. Joventut je izvrsna momčad, po meni prvi kandidat za naslov'', rekao je trener Swansa Robert Gonnen.

Uz Fernandeza dobro su igrali i Jan-Hendrick Jagla koji je ubacio 13 poena (6/13) uz devet skokova i Pau Ribas s 12 poena (4/6). Kod Austrijanaca Kevin Johnson ubacio je 16 poena (8/15) uz osam skokova te Matthias Mayer s 11 poena (4/7).

Himki – RheinEnergie Köln 96:69 (91:72)

Neizvjesnosti nije bilo niti u dvoboju Himkija i RheinEnergieja. Velika razlika u kvaliteti i pobjeda Himkija u prvom susretu s gotovo 20 poena razlike, odavali su kako će to biti jednosmjeran dvoboj, a tako je i bilo. Cijelim tijekom susreta Rusi su dominirali protiv Nijemaca koji jedva krpaju momčad obzirom da su uslijed financijskih problema ostali bez povećeg broja igrača.

Maciej Lampe bio je prvo ime susreta s 20 poena (8/10), a dobro je igrao i Anton Ponkrašov koji ga je slijedio s 15 poena (5/12), osam asistencija i sedam skokova. Kod RheinEnergieja Milko Bjelica ubacio je 22 poena (9/14), a Nedžad Sinanović dodao je 14 poena (4/7) i 11 skokova.

Bešiktaš Cola Turka – Hapoel Jeruzalem 73:53 (73:88)

Hapoel ima što analizirati narednih dana. Iz prve utakmice u Istanbul su donijeli velikih plus 15, pet i pol minuta prije kraja bili su na zaostatku 59:51, a onda dopustili domaćinu da im napravi 14:0 i u velikoj euforiji pođe dalje. Vrlo loše reagirao je Hapoel u toj završnici i Nicević, Apodaca i Dalmau poveli su Bešiktaš u osminu finala. ''Obrana je odlučila. Odigrali su vjerojatno najbolje što se može odigrati u posljednjoj dionici, bili su agresivni i potpuno nas unakazili. Sve čestitke'', iskren je bio trener Hapoela Dan Shamir.

Sandro Nicević odigrao je vrlo kvalitetnu utakmicu i za 34 minute ubacio 13 poena (5/12) uz deset skokova, dvije asistencije i dvije ukradene lopte. Rick Apodaca dodao je 15 poena (6/12) i pet skokova. Kod Hapoela Sharon Shason ubacio je 13 poena (4/10), a Dror Hagag dodao je 12 poena (4/10) i pet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!