Košarka

Galatasaray tek u samoj završnici

Goran Markuš • srijeda, 27.02.2008.

Uzvratne utakmice 1/16 finala ULEB kupa donijele su nam pregršt zanimljivosti. Dok je Canaria lako stigla do uvjerljive pobjede, Galatasaray i Asvel su svoje mjesto u četvrtfinalu osigurali tek u samim završnicama susreta…

Pobjedom u gostima Red Star je uvjerljivo prošao u osminu finala porazivši respektabilan Benetton. Iako je domaći Mario Austin otvorio susret u redovima Red Stara ostaju mirni i koševima Tadija Dragičevića i Omara Cooka rade 9:0 seriju. Prvo poluvrijeme je nastavljeno podjednakom učinkovitošću oba kluba te se na odmor odlazi nakon trice Dragičevića koja je odvela goste na solidnih šest poena prednosti.

Odličnom obranom u samom početku nastavka Benetton radi seriju 7:0 koja ih nakon starta utakmice ponovno vraća u vodstvo. Iako se Red Star uspio snaći i zabiti 5 poena Benetton ponovno pojačava obranu te radi 10:0 seriju i na kratak odmor odlazi sa +12 i realnim izgledima za prolazak u slijedeći krug natjecanja.

Iako posljednju četvrtinu otvara Matteo Soragna i tako odvodi svoju momčadi na ogromnih +15, Red Star ne popušta te predvođen dvojcem Dragičević-Cook slama otpor domaćina te nakon tehničkog faula pobjeđuje i u drugom međusobnom ogledu. Iako je postigao odličnih 21 poena Nana Mensah-Bonsu tužno je napustio teren znajući kakvu su priliku propustili u posljednjih devet minuta susreta.

Galatasaray je nošen Cenkom Akyolom i Cuneyiem Erdenom nešto bolje prošao nakon izjednačenih prvih 10 minuta igre. U drugoj četvrtini Asvelova timska igra dolazi do izražaja i kombinacijom čvrste obrane i brzih kontri rade 10:0 seriju te na odmor odlaze rezultatom 45:35 u svoju korist.

Nakon polaganja Roberta Conleya Galatasaray se vraća u igru i fantastičnom serijom 16:0 vraćaju vodstvo u svoje ruke. Uzevši u obzir izjednačeni rezultat prve utakmice ne čudi nas oštra i napeta završnica u kojoj je najbolji strijelac susreta, Cuneyi Erden donio minimalnu pobjedu domaćinima i tako ih odveo u slijedeći krug natjecanja što je dovelo do gromoglasnog slavlja u dvorani.

Iako su prvu utakmicu iznenađujuće bili poraženi već na samom startu utakmice Kalise Gran Canaria odbacuje sve sumnje u svoj prolazak 1/16 finala ULEB kupa. Vođena raspoloženim Kornelom Davidom Canaria je već nakon prvog poluvremena imala 16 poena razlike i samim time skinula si pritisak u nastavku tijekom kojeg je vodstvo poraslo na visokih 20 razlike.

Osim odličnih Lancea Williamsa (19 poena) i Gorana Ikonića (15 poena) nitko u KK Bosni nije stigao do dvoznamenkastog broja koševa što je bilo premalo za odličnu timsku igru domaćina koja je iskorištavala svaku pogrešku gostiju.

Uleb Cup, 1/16 finala, drugi susreti: Benetton Tamoil – Red Star 82:83; Galatasaray Cafe Crown – Asvel Basket 76:75; Kalise Gran Canaria – KK Bosna 89:69

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!