Ostali sportovi

Pešalov i Janica osvojili nagrade HOO-a

Bernard Jurišić • srijeda, 17.01.2001.


Sportaš do sportaša (dp)

Prema očekivanjima, dizač utega Nikolaj Pešalov i skijašica Janica Kostelić najbolji su sportaši Hrvatske u 2000. godini. Mnogim jednoglasnim izborima, među kojima je bio i onaj čitatelja Sport Neta, pridružila se i krovna organizacija hrvatskog sprota - Hrvatski olimpijski odbor. HOO je na godišnjoj svečanosti primanja u svjetsku olimpijsku obitelj, nagradio najuspješniji dvojac, te momčadi; u ženskoj konkurenciji stolnotenisku reprezentaciju, u muškoj - olimpijski osmerac s kormilarom. Najvećim nadama hrvatskog sporta proglašeni su atletičarka Blanka Vlašić i jedriličar Šime Fantela.


Najbolji sportaši Hrvatske (Snimio: Dražen Patarčić)

Pred mnogim uglednicima koji su se okupili na proslavi, a među njima i predsjednik države Stipe Mesić, čelni čovjek HOO-a Zdravko Hebel upoznao je auditorij s uspjesima i trofejima koje su hrvatski sportaši "pobrali" u 9 godina hrvatske neovisnosti. Tako je objavljena brojka od 1464 medalje naših sportaša na velikim međunarodnim natjecanjima, od čega 7 na Olimpijskim igrama.

Nagrade za životno djelo, u promicanju i razvoju sporta dobili su Giuseppe Giergia iz Zadra, Igor Koprivnikar iz Rijeke, Štefica Krištof i Herman Vukušić iz Zagreba, te jedriličarski klub "Split".

Jedini od dobitnika koji nisu osobno mogli preuzeti svoju nagradu bio je plivač Gordan Kožulj koji je dobio priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora za najuspješnijeg sportaša - promicatelja Hrvatske u svijetu u 2000. godini. Kožulj je samo nekoliko sati prije u engleskom Shefieldu osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u kratkim bazenima u disciplini 100 metara leđno.

Svi su dobitnici, uz nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora, bili i prigodno darivani od različitih sponzora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!